Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Al 26.000 fans Rode Duivels staan achter Nainggolan

- BART DEVAERE

THOMAS RYPENS

Fan van Nainggolan “De site maakt wel iets los bij voetbalmin­nend Vlaanderen, dat is duidelijk.”

Al meer dan 40.000 bezoekers hebben ze bezocht en al 26.000 keer is ze gedeeld via Facebook: de website ‘Iksteunrad­ja’ van Thomas Rypens uit Muizen (Mechelen) is een instant succes. “Ik wil hiermee geen onvrede creëren, maar Radja Nainggolan hoort gewoon bij onze Rode Duivels.”

Dat Nainggolan opnieuw niet in de selectie van de Rode Duivels zit, werd eind vorige week kritisch besproken in de voetbalkan­tine van Tisselt (Willebroek), waar Thomas Rypens voetbalt. Daar, samen met zijn vrienden, groeide het plan om iets te doen voor de onfortuinl­ijke Antwerpse voetballer van AS Roma. “Ik had die vrijdag vakantie en dus wat tijd. Ik zette me aan de computer en creeerde een site om aan te tonen dat we Radja Nainggolan steunen nu hij er weer niet bij is. Het is zeker niet mijn bedoeling om onze bondscoach in diskrediet te brengen, maar wel om met onze ploeg zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Daar hoort Radja Nainggolan bij te zijn. En blijkbaar sta ik niet alleen met die mening”, vertelt de 30-jarige Rypens, die in het verleden ook nog voetbalde bij onder meer Racing Mechelen, Kontich en Groen Rood Katelijne.

Ode aan ‘Il Ninja’

Rypens, een vaste supporter van onze nationale voetbalplo­eg, zette de zelfgemaak­te website Iksteunrad­ja.be vorige zaterdag online, twee dagen na de bekendmaki­ng dat Nainggolan geen deel uitmaakt van de selectie van bondscoach Roberto Martinez. “Dit is een ode. Een ode aan een voetballer die zichzelf de laatste jaren in de harten van miljoenen Belgen heeft gespeeld”, zo opent de site. “Laat Radja weten dat jij ook achter hem staat.”

Na zes dagen is de website al meer dan 26.000 keer gedeeld. “Ook het feit dat de populaire Voetbalkra­nt.com dit item oppikte en erover werd gesproken in het VTM-programma Stadion, vond ik leuk om mee te maken”, vertelt Rypens. De dertiger is niet aan zijn proefstuk toe met dit initiatief. “Een vijftal jaren geleden, na het ontslag van Georges Leekens, zette ik een steunactie via internet op om Eric Gerets als bondscoach te promoten. Ook toen kende de site een ongeloofli­jk succes. Of ik hier iets mee ga bereiken? Daar maak ik mij uiteraard geen illusies over. Het is gewoon een ode aan ‘Il Ninja’, een toonbeeld van passie en inzet.”

“De site maakt wel iets los bij voetbalmin­nend Vlaanderen, dat is duidelijk. Het gaat er mij alleen over dat ik net als honderddui­zenden andere fans een mooie tijd wil meemaken deze zomer, wanneer onze Rode Duivels naar het WK in Rusland gaan. Er is toch niets mooiers dan samen met je vrienden de successen van onze nationale ploeg te beleven ergens in het land op een groot scherm? En die successen hebben meer kans op slagen met Radja in de ploeg”, zegt Rypens.

Wat Radja Nainggolan er zelf van vindt, is niet bekend. Hij hult zich voorlopig in stilzwijge­n.

Thomas (30) uit Muizen

lanceert website om Nainggolan hart onder de

riem te steken

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Nainggolan met nieuw kapsel.
FOTO PHOTO NEWS Nainggolan met nieuw kapsel.
 ?? FOTO
PHOTO
NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ??
FOTO DIRK VERTOMMEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium