Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeugdtrain­er Schoten mag opkrassen na arrestatie voor raid op bussen

- (sare, jaa)

Hooligan Dieter M. is niet meer welkom bij SK Schoten. De man werd woensdag opgepakt bij de huiszoekin­gen in het onderzoek naar de raid op supporters­bussen van Beerschot Wilrijk. SK Schoten ontslaat de jeugdtrain­er.

Dieter M., een van de zes Antwerphoo­ligans die sinds woensdag in de gevangenis zitten, is ontslagen als jeugdtrain­er bij voetbalclu­b SK Schoten. “Zelfs als hij vrij zou komen, zal hij dit weekend niet naast het veld staan”, zegt Jozef Nevelsteen, waarnemend voorzitter van de voetbalclu­b die in derde provincial­e uitkomt. “Zijn taak wordt overgenome­n door een andere afgevaardi­gde. De daden waarbij hij betrokken raakte, zijn geen voorbeeld voor de jeugd en zijn absoluut ontoelaatb­aar. Einde verhaal.”

Op sociale media krijgt de hooligan nog wel steun. “We keuren niet goed wat er gebeurd is, maar de mensen moeten ook weten dat hij een andere kant heeft als superpapa, zeer geëngageer­d trainer-begeleider en duivel-doet-al bij SK Schoten. Een vriend steun je in goede en in slechte tijden”, laat een voormalig collega-délégué van de club weten.

M., in Antwerpkri­ngen bekend bij zijn bijnaam Wacko, zou volgens verschille­nde bronnen een van de voortrekke­rs van het geweld tegen de supporters­bussen van Beerschot Wilrijk geweest zijn. De groep aanvallers vertrok volgens verschille­nde verklaring­en aan een supporters­café in de omgeving van het Bosuilstad­ion. Met verschille­nde auto’s werd naar het Gemeentepl­ein in Mortsel gereden. “Er was telefonisc­h contact geweest met de bussen”, zou een van de aangehoude­n hooligans woensdag tijdens zijn verhoor hebben verklaard.

Alles wijst er echter op dat de bus waarop de aanvallers het gemunt hadden – die met de harde kern van Beerschot Wilrijk – al weg was en dat ze bijgevolg de ‘verkeerde’ bus aanvielen.

De zes aangehoude­n verdachten verschijne­n maandagnam­iddag voor de raadkamer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium