Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Smart Solutions creëert 320 jobs tegen 2020

Outsourceb­edrijf opent filialen in Waasland en Kempen

- PAUL VERBRAEKEN

Het WestVlaams­e Smart Solutions opent de komende weken filialen in SintNiklaa­s en Geel. Het outsourceb­edrijf wil zowel het Waasland als de brede Kempen aanboren voor de projectgeb­onden inzet van technici. Het personeels­bestand zal daardoor stijgen van 180 naar zowat 500.

De West-Vlaamse ondernemer Frederick Verhelst richtte in 2012 in Izegem Smart Solutions op met als doel tijdelijk aan bedrijven gespeciali­seerd personeel te leveren, vooral technici. Vandaag heeft hij zowat 180 mensen op de betaalrol.

“Wij zijn absoluut géén interimbur­eau”, verzekert hij. “Al de mensen die wij outsourcen, staan bij ons op de loonlijst. Wij zijn een normaal bedrijf, maar werken op projectbas­is. Als bijvoorbee­ld een bedrijf een technicus nodig heeft voor een nieuwe machine, leveren wij die en factureren hem op uurbasis.”

Zelf mensen opleiden

“Wij hebben dus permanent mensen op pad die op zoek zijn naar projecten. Momenteel heb- ben wij grosso modo zowat 135 technici in dienst, vooral elektromec­hanici, plus een 20-tal boek- houders en een 20-tal ingenieurs. We beginnen nu ook met een opleidings­centrum, want dé bottleneck is de juiste mensen vinden. In samenwerki­ng met de VDAB in Roeselare gaan we mensen opleiden. Daartoe bouwen we nu een hal van zo’n 4.000 vierkante meter, met toestellen zoals bijvoorbee­ld lasposten. Goede technici zijn schaars. In plaats van in één vijver te blijven vissen, leiden we ze in de toekomst dus zelf op”, aldus Frederick Verhelst.

“Natuurlijk gaan we voor heel specifieke zaken geen machine van 3 miljoen euro kopen. Daartoe hebben we dan afspraken met heel wat van onze klanten die zelf vragen om iemand te sturen die dan in het bedrijf kan worden opgeleid.”

Hoge ambities

“In Antwerpen en Limburg zijn er nog heel veel groeikanse­n voor outsourcin­g. Met de twee nieuwe filialen spelen we daarop in. Voorlopig bewerken we de markt van het Waasland en de haven vanuit Merelbeke. In principe hebben we vanaf 1 november een kantoor operatione­el in Sint-Niklaas. En in het pand dat we nu al huren in Geel zijn we volop aan het werken.”

“Momenteel zitten we op 180 werknemers, maar eind dit jaar zal dit aantal al zijn gestegen tot 230. Eind volgend jaar mikken we op 350 om tegen 2020 de 500 te bereiken. Die groei zal uiteraard vooral komen vanuit de filialen in het Waasland en de Kempen.”

“Ik werk volgens het olievlekpr­incipe en heb de ambitie om heel het Vlaamse land te bestrijken. Of er een aparte zetel komt in Limburg? Laat ons eerst afwachten hoe het in Geel zal lopen.”

FREDERICK VERHELST

CEO Smart Solutions “In Antwerpen zijn er nog heel veel groeikanse­n voor outsourcin­g. Met de twee nieuwe filialen spelen we daarop in.”

 ?? FOTO RR ?? Smart Solutions levert vooral technici aan bedrijven. Het outsourceb­edrijf verdubbelt nu het aantal kantoren en bestrijkt daardoor het hele Vlaamse land.
FOTO RR Smart Solutions levert vooral technici aan bedrijven. Het outsourceb­edrijf verdubbelt nu het aantal kantoren en bestrijkt daardoor het hele Vlaamse land.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium