Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wasbar in Kammenstra­at sluit de deuren

Nieuwe vestiging in stad op komst

- (rvre)

Na nog geen negen maanden verdwijnt het filiaal van de Wasbar in de Kammenstra­at. “Het concept sloeg niet aan in die winkelstra­at”, klinkt het.

In de zomer van 2013 ging het eerste filiaal van de Wasbar open in de Graaf van Egmontstra­at. Je kunt in de zaak iets drinken of eten terwijl je de wasmachine­s gebruikt. Het concept heeft ook twee filialen in Gent.

In december vorig jaar opende de tweede Antwerpse vestiging in de Kammenstra­at. “Het concept van de Wasbar werd door de oprichters verkocht aan Topbrands”, zegt een woordvoerd­er van dat bedrijf. “Het filiaal in de Kammenstra­at was een soort testshop, om te bekijken of zo’n locatie geschikt is. Dat blijkt niet het geval. Een winkelstra­at is geen goede plek voor een wasbar omdat mensen er vluchtig passeren en er na de sluitingst­ijd van de winkels wegblijven.”

Er werd in de Kammenstra­at ook geëxperime­nteerd met take-awaygerech­ten, maar tafelbedie­ning en verse voeding doen het beter in de Wasbar. “Er stond bovendien een nieuwe huurder klaar voor het pand, waardoor de sluiting nog sneller een feit was.”

Dat wil niet zeggen dat het over de hele lijn slecht gaat met de Wasbar. “Integendee­l, de wasmachine­s in de Graaf van Egmontstra­at draaien op volle toeren. Op korte termijn openen we nog twee vestiginge­n, waarvan eentje in Antwerpen. Waar dat is, weten we nog niet, maar we kiezen voor een plek waar zowel toeristen als studenten zijn. Verder wordt er gesproken over twee franchisev­estigingen en breidt de Wasbar ook uit naar Nederland.”

 ??  ?? FOTO DIRK KERSTENS
FOTO DIRK KERSTENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium