Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kinepolis begint cultuursei­zoen met ‘Norma’

- www.kinepolis.be (gvh)

Geen popcorn, maar cava: met opera, musical en theater brengt Kinepolis een nieuw publiek naar de bioscoop. De opera

Norma opent zaterdag de reeks ‘Opera in de Cinema’. Later dit seizoen volgen onder meer de balletvoor­stellingen Giselle en

The Nutcracker en de musical Follies met Imelda Staunton in de hoofdrol.

De reeks ‘Cultuur in de Cinema’ kent zondag een sterke start, met de live-uitzending van de opera Norma vanuit The Metropolit­an in New York. “De opera speelt zich af in Gallië, aan het begin van de bezetting door het Romeinse rijk. Norma is misschien wel het oerbeeld van de belcantoop­era. De titelrol eist een dramatisch­e stemkracht, gecombinee­rd met behendighe­id en techniek. Het is een ontmoedige­nde taak die maar weinigen aandurven: degenen die erin slaagden, maken deel uit van de opera-overleveri­ng. Sondra Radvanovsk­y schittert in deze productie als Norma”, vertelt Tom Dhaenens, productman­ager bij Kinepolis België, over de seizoensop­ener.

CULTUURLIE­FHEBBERS ENTHOUSIAS­T

“Naast de vele blockbuste­rs willen we ook een ander publiek aanspreken. Met ‘Cultuur in de Cinema’ brengen we mooie producties in de beste omstandigh­eden. Voor opera werken we hier voor samen met The Metropolit­an Opera, voor ballet met het Bolshoi in Moskou en voor theater met het National Theatre in Londen. We gaan voor kwaliteit en geven zo bezoekers de kans om producties, die ze anders nooit kunnen zien, toch vanop de eerste rij te beleven. Bij opera bijvoorbee­ld werken ze met gigantisch veel camera’s, waardoor je de opera echt beleeft alsof je mee op het podium staat.”

De beleving van deze voorstelli­ngen is dan ook anders dan bij een film. “We trekken een nieuw publiek aan. Het zijn vooral operafans of cultuurlie­fhebbers die deze voorstelli­ngen bezoeken. Daarom proberen we ook een andere sfeer te creëren dan bij een normaal bioscoopbe­zoek. Glaasje cava bij de ontvangst, een aparte vestiaire, we geven een cultuurgid­s met achtergron­dinformati­e over de vertoninge­n en bij de opera’s is er ook een inleiding. Voor ons zijn deze bezoekers dus complement­air aan het andere bioscooppu­bliek. Het succes toont aan dat deze cultuurbez­oekers onze voorstelli­ngen waarderen en het duidelijk ook doorvertel­len.”

 ?? Uit Norma. FOTO
RR ??
Uit Norma. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium