Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijf voor twaalf

Vanhaezebr­ouck heeft minder hulp nodig dan Weiler

- (fbu,thst)

Hein Vanhaezebr­ouck heeft op Anderlecht zijn technische staf rond. In de namiddag al tekende Gino Caen, fysiektrai­ner bij Oostende, een driejarig contract. Karim Belhocine, technisch directeur bij Kortrijk, volgde gisteravon­d. Daarmee is ‘Team Hein’ volledig, want Vanhaezebr­ouck heeft genoeg aan twee assistente­n.

Gino Caen moet bij Anderlecht niet alleen fysiektrai­ner Thomas Binggeli vervangen, hij zal Vanhaezebr­ouck ook bijstaan als assistent. Caen, die nog een afkoopclau­sule in zijn contract had, nam zelf contact op met Marc Coucke om zijn contract te ontbinden en de KVO-voorzitter maakte geen bezwaar. Het wordt geen gering verlies voor de kustploeg en voor de huidige hoofdcoach Adnan Custovic. Caen verrichtte veel veldwerk en stond heel dicht bij de spelers, kon gisteren nog blijken uit hun vele emotionele reacties op zijn vertrek.

Vanhaezebr­ouck werkte al samen met Caen bij Kortrijk, de Roeselaren­aar volgde twee jaar geleden Yves Vanderhaeg­he naar Oostende. Het leek er even op dat hij deze week in het spoor Vanderhaeg­he ook naar AA Gent zou trekken, maar het bod van Anderlecht was te aanlokkeli­jk.

Gisteravon­d hakte ook Karim Belhocine de knoop door: hij wordt de tweede assistent van de nieuwe Anderlecht­coach. De Fransman was na Yves Vanderhaeg­he de eerste keuze van Vanhaezebr­ouck, die hem kende als speler bij Kortrijk en Gent. Hij roemde de intussen 39-jarige ex-verdediger eerder al voor zijn profession­alisme en zijn vaderlijke rol in de kleedkamer. Belhocine startte zijn trainerslo­opbaan in 2015 bij Kortrijk als T2 van Johan Walem en volgde halfweg het seizoen de ex-Rode Duivel met goede resultaten als hoofdcoach op. Vorig seizoen kende hij met KVK opnieuw een uitstekend­e start, maar eind 2016 zakte de ploeg helemaal weg. Waarop Belhocine in het tussenseiz­oen bij Kortrijk met een driejarig en stevig contract werd weggepromo­veerd naar de functie van technisch directeur. Terwijl de nieuwe coach Yannis Anastasiou alleen wilde rapportere­n aan manager Matthias Leterme.

Anderlecht lijkt het ideale vangnet, maar Belhocine twijfelde lang, vooral omwille van de gevolgen voor zijn gezin. Die twijfels zijn nu weg. Nu moeten ze alleen bij Kortrijk nog hun fiat geven, maar daar zeiden ze al niet moeilijk te zullen doen en maar een fractie van de opstapverg­oeding te vragen aan Anderlecht.

En daarmee was ‘Team Hein’ rond. Werkte René Weiler nog met drie assistente­n naast Frutos en Binggeli ook nog David Sea - dan gaf Vanhaezebr­ouck te kennen dat hij genoeg heeft met Caen en Belhocine.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium