Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rode Duivels nemen afscheid van hoofdspons­or

- (kvro)

Na tien jaar stopt bouwbedrij­f Verelst, met vestiginge­n in Heistopden­Berg, Putte, Rumst en Ham, als een van de hoofdspons­ors van de KBVB. Na het WK in Brazilië werd het contract nog verlengd tot en met het WK in Rusland. “Maar er werden enkele scharnierm­omenten ingebouwd die het mits wederzijds­e goedkeurin­g mogelijk maakten om er eerder uit te stappen”, zegt CEO Koen Geens van Verelst. Groep Verelst nam zichzelf voor om de sponsoring af te sluiten na de kwalificat­ie van de Rode Duivels voor het WK in Rusland. “Toen dat enkele weken geleden een feit werd, zaten we met de KBVB samen. Ik wil benadrukke­n dat het overleg in de beste sfeer is verlopen. We hebben in tien jaar tijd een parcours afgelegd dat onmogelijk te evenaren valt. Ik kijk met trots terug op het voorbije decennium. Het Mexico ‘86gevoel hebben we in die periode zeker weten te evenaren.”

“Sommigen vinden het raar om nu te stoppen, maar als een verhaal geschreven is, moet je afscheid durven te nemen. Het zou een foute keuze zijn om er nog extra hoofdstukk­en aan te breiden die daaraan afbreuk zouden doen. In elk geval wensen wij de Rode Duivels alle succes toe in de toekomst. De hype is een klein beetje weggedeems­terd, maar dat kan natuurlijk zeer snel keren. Tijdens het WK zal het land allicht helemaal zwartgeelr­ood kleuren.”

De KBVB is dankbaar voor de steun die ze de voorbije tien jaar van Verelst heeft gekregen. “We vergeten niet dat zij zich hebben aangeboden op een moment dat weinig mensen nog in ons voetbal geloofden”, zegt Koen De Brabander, secretaris­generaal van de KBVB. “Ze hielpen ons bij de bouw van ons Belgian Football Centre, dat op dit moment een echte referentie is. Dat is in grote mate te danken aan de expertise van Verelst.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium