Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil mijn kans grijpen”

Divock Origi (22) hoopt op eerste minuten bij nationale ploeg in dertien maanden

- BART LAGAE

Zonder Romelu Lukaku en Christian Benteke gaat het tussen Divock Origi (22) en Michy Batshuayi (24) voor de spitsenpla­ats in Bosnië. “Ik wil mijn kans grijpen als ik ze krijg”, zegt Origi. “Sinds mijn uitleenbeu­rt aan Wolfsburg voel ik me scherp en fit.”

De prijs voor de Rode Duivel die het meest vooruitgan­g maakte in september gaat zonder twijfel naar Divock Origi. De aanvaller zat eind augustus nog op de tribunes bij Liverpool en kreeg net als Nacer Chadli, Kevin Mirallas en Thomas Vermaelen de wenk van bondscoach Roberto Martinez om andere oorden op te zoeken. Uiteindeli­jk slaagde alleen Origi erin een ontsnappin­gsroute te vinden. Liverpool verhuurt hem tot het einde van het seizoen aan Wolfsburg, waar hij met Koen Casteels en Landry Dimata een kleine Belgische kolonie vormt.

Wie geht es dir?

“Sehr gut, danke. Mijn Duits is nog niet top, maar ik ben er aan het werken. Ik krijg drie keer les per week, telkens anderhalf uur. Ik denk dat het wel snel zal komen. Ik leer vrij gemakkelij­k talen - ik spreek al Nederlands, Frans, Swahili en Engels. Wolfsburg heeft een leuke groep, met veel jongeren. We hebben wat pech gehad met blessures, maar als iedereen terugkomt, hebben we een sterke ploeg.”

Benteke en Lukaku zijn er allicht niet bij en Roberto Martinez wil Dries Mertens niet in de spits zetten. Hoop je te spelen in Bosnië?

“Ik heb een positief gevoel en probeer me voor te bereiden maar het is moeilijk te zeggen. Hij heeft nog niet met ons gesproken. Ik moet focussen op wat ik kan doen en dat is scherp staan op training. Ik wil mijn kans grijpen als ze komt, maar dat hangt af van de coach. Ik moet ervoor zorgen dat het zo moeilijk mogelijk wordt voor hem.”

Je speelde alleen in de allereerst­e wedstrijd

onder Martinez, tegen Spanje. Frustreert jou dat?

“Dat was een moeilijke match, nog zonder automatism­en. Geen enkele speler vindt het leuk om op de bank te zitten, maar we zitten nu eenmaal met een heel talentvoll­e groep. Sinds die wedstrijd tegen Spanje ben ik gegroeid als speler. Ik voel mij op dit moment fit en scherp. Dat heeft de coach ook gezien.”

Wat heb jij voor op Michy Batshuayi?

(Denkt na) “Dat ik Divock ben. Ik speel met mijn kwaliteite­n. Infiltrati­evermogen, de bal bijhouden, scoren. Het is niet aan mij om dat te zeggen, wel om het te laten zien op het veld. Michy is een spits met scorend vermogen, die heel gretig is en gul in zijn prestaties. Hij is een goeie gast en een goeie speler.”

Is Batshuayi een betere afwerker? Hij scoorde al vijf keer dit seizoen, jij één keer.

“Dat is aan jullie om te beoordelen. Ik ben gewoon anders, net als Benteke en Romelu anders zijn. Ik scoorde inderdaad nog maar één keer, maar ik moest me ook aanpassen aan een nieuwe competitie. Ik begon met Gomez als tweede spits. Toen raakte Gomez geblesseer­d en speelde ik als eenzame spits. Daarna werd de coach vervangen. Er zijn dus veel veranderin­gen geweest, maar nu begin ik mijn ritme te vinden. In de eerste match voor de nieuwe coach scoorde ik. En in de tweede match speelden we gelijk op Bayern. Ik geloof in mijn kwaliteite­n, maar je hebt gelijk: een spits leeft van doelpunten.”

Hoe frustreren­d is het dat Romelu Lukaku jullie de weg verspert?

“Ik probeer altijd positief te blijven. In voetbal kan het snel gaan, dat heb ik eerder in mijn carrière ook al gemerkt. Ik probeer me niet te veel vragen te stellen en hard te werken op training. Ik ben heel hongerig om mijn kans te grijpen als ze komt.”

Je ploegmaat Landry Dimata noemde je gisteren in onze krant zijn grote broer.

(Lacht) “Soms vergeten mensen dat ik zelf nog maar 22 ben. Maar ik heb al veel meegemaakt en ik probeer hem onder mijn hoede te nemen, want ik zie dat hij een grote progressie­marge heeft. Landry is fysiek sterk, heel gretig op training en een goede afwerker. Hij is een heel interessan­te speler en een goed persoon. We hebben een goeie band.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium