Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BMC ontslaat Samuel Sanchez

- (bow) (bow, gsg, tvm)

BMC heeft nu ook bevestigd dat het B-staal van Samuel Sanchez positief is en heeft zijn renner op staande voet ontslagen. De 39-jarige Spanjaard testte positief op het groeihormo­on GHRP-2 tijdens een controle buiten competitie in de aanloop naar de Ronde van Spanje. Er hangt de olympische kampioen van Peking 2008 een schorsing van vier jaar boven het hoofd, wat het einde van zijn carrière zou betekenen. Een afscheid in mineur dus voor Samuel Sanchez, die in totaal 29 profkoerse­n won. Naast zijn olympische titel won hij onder andere vijf ritten in de Vuelta en eentje in de Tour.

*** Ann-Sophie Duyck verlaat het Britse Drops Cycling Team na één seizoen en gaat volgend jaar aan de slag bij de Zwitserse ploeg Cérvelo Bigla. “Mijn keuze werd mee bepaald door het gegeven dat mijn nieuwe ploeg veel aandacht schenkt aan het tijdrijden”, aldus de Europese vicekampio­ene tijdrijden. Cérvelo - Bigla won brons in de ploegentij­drit op het WK in Bergen.

*** Hagens Berman Axeon, het Amerikaans­e team van Axel Merckx, heeft een verzoek bij de UCI ingediend om procontine­ntaal te worden. Net als twee andere Amerikaans­e teams: Holowesko - Citadel en Rally Cycling.

*** De Amerikaan Andrew Talansky (28), die vorige maand bekendmaak­te te stoppen met wielrennen, wil zich nu richten op triatlon. Hij wil op termijn meedoen aan de Ironman in Hawaï.

*** Jasper De Buyst, Jasper Stuyven, Edward Theuns, Michael Van Staeyen, Nikolas Maes en Jens Debusscher­e toppen vandaag de affiche van Zwevezele Koers. Uittredend winnaar Timothy Dupont komt niet aan de start.

*** Pim Ligthart, Jesper Asselman, Etienne van Empel, Brian van Goethem, Nick van der Lijke en Coen Vermeltfoo­rt rijden ook volgend seizoen voor Roompot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium