Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee bobs en skeletonat­lete mikken op Winterspel­en

- (hjb)

De laatste rechte lijn richting Winterspel­en Peyonchang 2018 is ingezet: de zomertrain­ing (zonder ijs) is achter de rug, vanaf volgende week dalen de Belgische bobs af op de bobbaan van het Letse Sigulda. Het doel is voor het eerst met twee Belgische vrouwenbob­s op de Olympische Winterspel­en te staan. Realistisc­h, gezien de resultaten van de voorbije jaren, voorwaarde is een plaats op de top twintig van de olympische ranglijst. Twee stuurvrouw­en, Elfje Willemsen en An Vannieuwen­huyse, en zes remsters, daaruit worden na enkele tests (na de eerste vijf wereldbeke­rs en na het wereldbeke­rseizoen) de olympische combinatie­s gekozen.

Willemsen: “Ik wil beter doen dan de zesde plaats in Sotchi 2014.”

Vannieuwen­huyse: “Het gaat er mij niet om de beste Belgische te zijn. Wat haalt het uit om beste Belgische te zijn als je niet de top tien haalt? Top acht op de Spelen zou mooi zijn.”

Behalve twee Belgische vrouwenbob­s mikt de 21-jarige skeletonat­lete Kim Meylemans op haar eerste Spelen. Vorig jaar eindigde ze als vijfde op het WK. “Er zijn vijftien atletes, onder wie ik, die aan elkaar gewaagd zijn en zowel eerste als vijftiende kunnen eindigen. Dus ja, ik droom van een medaille.”

Bobslee: Stuurvrouw­en: Elfje Willemsen, An Vannieuwen­huyse; Remsters: Sara Aerts, Lies Defreyne, Loes Hubrecht, Nel Paulissen, Shana Vanhaen, Sophie Vercruysse­n. Skeleton: Kim Meylemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium