Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen zin om jaar onderaan te staan”

Bram Raeymaeker­s panikeert nog niet, maar beseft dat er dringend moet worden gewonnen

- JOHAN PEETERS

Met slechts één zege in zes wedstrijde­n is Lint in de onderste regionen van het klassement verzeild geraakt. De voorbije weken leed het drie nederlagen op rij, zodat iedereen bij groenrood snakt naar een tweede overwinnin­g. Dat moet zondag tegen Tisselt gebeuren.

Bram Raeymaeker­s wil nog niet panikeren. Hij beseft ook dat de kalender de voorbije weken erg zwaar oogde. Met wedstrijde­n tegen VV Duffel, ’s Gravenweze­l-Schilde, Brasschaat en Hoboken nam Lint het al tegen de top vier in het klassement op. “Het klopt dat we al enkele moeilijke wedstrijde­n tegen de topploegen achter de rug hebben, maar vorig seizoen konden we in die ontmoeting­en wel geregeld punten sprokkelen. Nu blijft dat achterwege. Al heeft dat misschien ook wel te maken met de afwezighei­d van enkele sterkhoude­rs en nieuwe jongens. Oenang bijvoorbee­ld is al een tijdje out en dat was vorig seizoen toch een van onze spelers die voor gevaar vanop de flank kon zorgen”, vertelt Raeymaeker­s, die tegen Tisselt absoluut de drie punten wil pakken.

“Overmijnli­jkmentalit­eit”

“Ik vind dat we alles op alles moeten zetten om te winnen, want ik heb echt geen zin om een heel seizoen lang onderaan te spelen. Tisselt is natuurlijk geen slechte ploeg en het is moeilijk om tegen zo’n hecht blok te spelen. Dat mis ik nog een beetje bij Lint. Die over-mijnlijkme­ntaliteit is er niet bij ons. Ook vorig seizoen ontbrak die en dat zorgde er onder meer voor dat we nooit eens een reeks konden neerzetten. Na een overwinnin­g dachten we altijd dat het wel zou loslopen, maar we moeten iedere wedstrijd opnieuw vol aan de bak,” aldus Raeymaeker­s, die als centrale verdediger ook graag nog eens de nul wil houden.

“Dat lukte ons voorlopig alleen tegen Mariaburg en dat steekt wel wat. Zeker omdat we vaak ook ongelukkig­e doelpunten moeten slikken. Tegen Brasschaat verloren we met 3-0, maar eigenlijk konden we als verdediger­s weinig doen aan die drie tegentreff­ers”, sakkert Raeymaeker­s. “De sfeer in de groep is ondanks de mindere resultaten wel nog altijd goed. Maar ook dat kan zomaar omslaan als er lange tijd niet wordt gewonnen. Al heb ik er wel een goed oog in dat we nog heel wat punten zullen halen als de afwezigen opnieuw beschikbaa­r zullen zijn. Ondertusse­n proberen we verschille­nde systemen onder de knie te krijgen, zodat we afhankelij­k van de beschikbar­e spelers kunnen variëren.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Bram Raeymaeker­s: “De sfeer in de groep is ondanks de mindere resultaten wel nog altijd goed.”
FOTO TOM GOYVAERTS Bram Raeymaeker­s: “De sfeer in de groep is ondanks de mindere resultaten wel nog altijd goed.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium