Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Langere piste is meerwaarde”

Xander Vercammen (18) gaat voor goud op BK indoorslal­om in Peer

- (matr)

Zaterdag vindt op de piste van Snow Valley in Peer het zevende BK indoorslal­om plaats. De piste werd onlangs verlengd van 220 naar 335 meter, wat de spektakelw­aarde zeker ten goede zal komen. Een van de blikvanger­s is Xander Vercammen uit Edegem.

De 18-jarige Vercammen komt zaterdag met torenhoge ambities aan de start. “De voorbije jaren veroverde ik telkens de titel in Peer”, zegt de Edegemnaar. “Dit jaar wil ik nog beter doen. Ik wil niet alleen de zege in mijn eigen categorie (U21) pakken, maar ook de algemene titel in de superfinal­e. Hierin komen alle Belgische kampioenen van de verschille­nde reeksen in een parallelle slalom tegen elkaar uit.”

Vercammen was amper de pampers ontgroeid, toen hij al op de skilatten stond. “Net 2,5 jaar”, knikt hij. “Op mijn vijfde sloot ik me al aan bij een club. Ondertusse­n ben ik opgenomen in het Beast (Belgian Alpine Ski Team, red.). Met mijn topsportst­atuut kan ik veel in het buitenland gaan trainen en aan wedstrijde­n deelnemen. Als ik in België ben, is Snow Valley mijn uitvalsbas­is om te trainen. De verlenging van de piste heeft de accommodat­ie fel verbeterd”, vindt Vercammen, die een van de twee Belgen is die in het internatio­nale circuit zowel in het alpine skiën als in het skicross uitkomt.

In 2016 werd hij zelfs geselectee­rd om ons land te vertegenwo­ordigen op de Jeugdolymp­ische Spelen in het skicross. Vercammen behaalde er de zilveren medaille. “Skicross wint meer en meer aan popularite­it, omdat het zo spectacula­ir is. In een wedstrijd wordt er met vier tegelijker­tijd geskied op een geaccident­eerd parcours. Momenteel neem ik deel aan de Europacup, maar mijn doelstelli­ng is om snel aan de wereldbeke­r skicross deel te nemen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium