Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik krijg veel vrijheid en mag piste en weg combineren”

Lotte Kopecky blijft ook volgend seizoen boegbeeld van LottoSouda­l

- MARCEL BERNAERTS

Lotte Kopecky heeft de knoop doorgehakt. De wereldkamp­ioene ploegkoers blijft bij de ploeg waar ze is en zal ook volgend seizoen het uithangbor­d van LottoSouda­l Ladies zijn.

“Er waren wat aanbieding­en van andere ploegen, maar ik blijf waar ik ben. Ik voel me goed in dit team”, zegt Lotte Kopecky. “Ik heb het voorbije jaar enorm veel kansen gekregen. Dit is voor mij de ideale ploeg. Ik krijg enorm veel vrijheid en kan en mag mijn wieleracti­viteiten op de weg en op de piste blijven combineren.”

Vooral dat laatste argument bepaalde de keuze van de nu nog 21jarige renster. Volgende week woensdag wordt Kopecky 22. Komende seizoen wil ze zowel op de weg als op de piste opnieuw resultaten boeken. In tegenstell­ing tot dit seizoen hoopt ze dan ook gespaard te blijven van pech.

“Ik kijk met een dubbel gevoel terug op het voorbije seizoen. Het begon schitteren­d met de wereldtite­l ploegkoers aan de zijde van Jolien D’Hoore en een vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen. Op dat moment had ik het gevoel dat ik een serieuze stap voorwaarts aan het zetten was. Maar ziekte en blessures hebben dat proces gestopt.”

Zesdaagse van Gent

Wat blessurele­ed betreft, lijkt het stilaan weer de goede weg op te gaan voor Kopecky. Maar goed ook, want er komen belangrijk­e maanden aan. “Het Europees kampioensc­hap over twee weken in Berlijn komt mogelijk nog iets te vroeg, maar begin november op de Wereldbeke­rwedstrijd­en in het Poolse Pruszkow en het Britse Manchester wil ik er staan. Om dan tijdens de Zesdaagse van Gent top te zijn en samen met Jolien voluit voor de winst te kunnen gaan. Begin december rijden we dan nog in het Canadese Milton. Daarna volgt een korte rustperiod­e en dan eind maart het WK in het Nederlands­e Apeldoorn.”

“Ik ben er nog niet uit of ik tussendoor ook nog de Omloop Het Nieuwsblad ga rijden. Het is alleszins de bedoeling dat ik ook op de weg de grotere wedstrijde­n blijf rijden, ook al staat op dit moment alles in het teken van de Olympische Spelen van Tokio 2020. Op bepaalde momenten zullen er knopen doorgehakt moeten worden. Dat wil niet zeggen dat ik zonder ambitie in de grotere wegwedstri­jden van start zal gaan. Ik ben iemand die niet start om te starten. Ik ga altijd voluit en rij elke wedstrijd om te winnen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Lotte Kopecky op kop van het peloton in het shirt van LottoSouda­l. “Vanaf nu staat alles in het teken van de Olympische Spelen 2020 in Tokio”, zegt de renster uit Niel.
FOTO DICK DEMEY Lotte Kopecky op kop van het peloton in het shirt van LottoSouda­l. “Vanaf nu staat alles in het teken van de Olympische Spelen 2020 in Tokio”, zegt de renster uit Niel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium