Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We konden HalleGooik op geen slechter moment treffen”

Proost Lierse en coach Bart Schapmans staan voor loodzware trip naar kampioen

- (gf)

Na een meer dan degelijke seizoensta­rt staat Proost Lierse vanavond voor wellicht de zwaarste verplaatsi­ng van het seizoen. De troepen van coach Bart Schapmans gaan op bezoek bij landskampi­oen HalleGooik.

Vooral voor Schapmans zelf wordt het een speciale wedstrijd. In het verleden was de Lierse-coach nog assistent bij Halle-Gooik. Hij kent de club beter dan wie dan ook. “Vorige week verloren ze tegen Charleroi en dat komt ons dus heel slecht uit”, zegt Schapmans. “Voor Halle-Gooik wordt de wedstrijd tegen ons trouwens hun laatste match voor ze naar Finland afreizen om er Europees te gaan spelen. Nee, we konden ze volgens mij op geen slechter moment treffen.”

Het lijkt wel of Schapmans de match tegen zijn ex-club haast wil laten schieten? “Nee, versta me niet verkeerd. We gaan zeker niet naar ginder alsof het ons niet zou interesser­en, bijlange niet. Maar we moeten realistisc­h zijn, het zal zeer moeilijk worden om daar punten te gaan pakken.”

Twee afwezigen

Bovendien zullen de Lierenaars niet op hun sterkste kunnen aantreden. Schapmans: “Zaaf is al zeker geschorst. Al is dat misschien niet zo erg, hij kampt toch met een verrekking van de mediale band van de knie. Een weekje rust zal hem niet slecht uitkomen. Ook Jawad Yachou (buikspiere­n) moet het nog voorzichti­g aan doen. Dan heb ik liever dat ik ze nu moet missen dan volgende week tegen Jette. Kijk: als we de lijn van de tweede helft tegen Moeskroen doortrekke­n, dan zullen we Halle-Gooik prima partij kunnen geven. We gaan niet naar Halle om de stad te bekijken, hé. We gaan naar ginder om te voetballen, en liefst nog zo goed mogelijk ook.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium