Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is nog wat wennen na drie maanden zonder voetbal”

Aziz Hitou krijgt het licht op groen van medische staf om mee te starten

- (mabe)

Aziz Hitou verschijnt vanavond in Anderlecht voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij FT Antwerpen. Op uitzonderi­ng van enkele minuten enkele weken geleden op Hasselt beperkte de aanvoerder van de Sinjoren zich de voorbije drie maanden vooral tot individuel­e revalidati­e.

“Het doet deugd om er opnieuw bij te zijn. Op Hasselt speelde ik wel even mee, maar nu kan je eigenlijk spreken van een echt wederoptre­den”, zegt Aziz Hitou, die duidelijk opgelucht is en staat te popelen om zijn Antwerpen tussen de lijnen van nut te zijn. “Het is nog wat wennen. Drie maanden zonder voetbal is niet niks. Ik onderhield wel mijn conditie, maar matchritme heb ik natuurlijk nog niet in de benen. Al vermoed ik dat ik dat wel snel zal kunnen oppikken.”

De aanvoerder van Antwerpen is nog niet volledig pijnvrij, maar kreeg van de medi- sche staf wel het licht op groen om opnieuw voluit te gaan. “Tijdens de trainingen en in de onderlinge wedstrijde­n heb ik helemaal geen last. Pas na de training is er af en toe reactie. Maar die is in niets te vergelijke­n met de pijn van enkele maanden geleden. Ik denk dan ook dat het ergste leed geleden is.”

Aziz Hitou beseft ook het belang van zijn aanwezighe­id bij de ploeg. “Nu ik opnieuw inzetbaar ben, hebben we weer meer wisselmoge­lijkheden. Het was net het gebrek daaraan dat ons in de topper bij Hasselt de das heeft omgedaan. Met een mannetje meer zullen we ook beter onze wil kunnen opdringen.”

Wat Anderlecht betreft, is het voor Aziz en co koffiedik kijken. “We kennen het team niet. Maar op zich maakt dat niet echt uit. We zijn Antwerpen en gaan altijd voor de drie punten. Dat zal vanavond niet anders zijn. Met minder mogen we ook niet tevreden zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium