Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel zou fantastisc­h zijn”

Lierenaar Kristof Nackaerts gaat voor goud op BK

- (basp)

In 2015 behaalde Kristof Nackaerts brons op het BK marathon. Vorig seizoen pakte hij zilver en zondag hoopt de Lierenaar om nog één trapje hoger te klimmen op het BK in Eindhoven.

Vorig jaar verbeterde Nackaerts in Eindhoven zijn persoonlij­k record op de marathon tot 2u22’57”. “Ik wil nu lopen voor een tijd van 2u22”, spreekt hij duidelijke taal. “Dat betekent dat ik moet doorkomen in 1u11’. Veel zal afhangen van de weersomsta­ndigheden. En er is ook de factor dat het een BK is. Met Gerd Devos zie ik toch al minstens één stevige concurrent. Vorig jaar kon hij me heel lang volgen op het BK. Het zou dus kunnen dat we de tijd wat uit het oog verliezen als we om de titel strijden. Ik heb wel een goeie haas meegenomen: Sander Verminck.”

Door een knieblessu­re viel zowat heel 2017 in het water voor de Lierenaar. “Het is al een wonder dat ik aan de start sta. Ik was een halfjaar out. Aanvankeli­jk dacht ik niet dat ik het BK zou halen. Maar de voorbereid­ing is toch zeer goed verlopen. In de 10 mijl van Amsterdam en Tilburg liep ik goeie tijden (50’59” en 50’51”, red.). Dat gaf vertrouwen en daarom start ik echt wel met ambitie.”

Parcourske­nnis heeft de loper van AC Lyra voldoende. “Het is al de vijfde keer dat ik start in Eindhoven. Twee jaar geleden werd ik derde en vorig jaar tweede. Het zou mooi zijn als ik zondag zou winnen. Maar het is en blijft een marathon en daarin kan veel gebeuren. Maar het gevoel is goed en ik voel me er helemaal klaar voor.”

Olivier Van Hoey (AC Lyra) is een van de outsiders voor de medailles.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium