Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HetPaleis toont theater over alle grenzen heen

-

hoe we internatio­naal kunnen gaan”, vertelt Tom Rummens. “Dat doen we door onze voorstelli­ngen op internatio­nale tournees te sturen, en nu ook door voorstelli­ngen naar hier te halen. Het gaat om producties die iets over de actualitei­t vertellen vanuit een ander perspectie­f. Hoe kijken artiesten uit andere regio’s naar oorlog? Daarbij gaan we de moeilijke thema’s niet uit de weg.”

Blikvanger is voor jongeren vanaf 12 jaar. “Collectif Kahraba uit Beiroet brengt poppen- en objectenth­eater met livemuziek. Oorspronke­lijk was er een Arabische voice-over. Wij hebben de tekst laten vertalen en inspreken door een acteur van bij ons, Karel Tuytschaev­er. In dit stuk wordt vanuit het Bijbelverh­aal van Job een link gelegd naar de Libanese stad Beiroet, waar vijftien jaar

Paysages de Nos Larmes lang een burgeroorl­og woedde. Gebouwen blijven er verwoest bijliggen, omdat er geen geld is om ze op te knappen. Alles verliezen in een oorlog, wat doet dat met een mens?”

Om de taalbarriè­re tegen te gaan, werd ook voor twee dansproduc­ties gekozen.

(5+) van de Japans-Duitse hiphopper en performanc­ekunstenaa­r Takao Baba stelt vragen over kuddegedra­g. In

(6+) stelt de Zwitserse Tabea Martin vragen

Meins

Girls and Blue for Boys

www.hetpaleis.be

Pink for choreograa­f rond gender.

Voor het bejubelde (16+) trok theatermak­er Lucas De Man door het continent om er met professore­n en opiniemake­rs te praten over de toekomst van Europa. “In een aanstekeli­jke geschieden­isles vraagt De Man zich af waar het met Europa heen moet.”

De Man door Europa

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium