Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerst Wolvertem, nu ook Antwerpen

Juweelontw­erpster Lore Van Keer strijkt neer in Nationales­traat

- door Ellen Bogaert ELLEN BOGAERT

Juweelontw­erpster Lore Van Keer spreidt haar vleugels: gesterkt door haar succes in thuisbasis Wolvertem begint ze aan de verovering van Antwerpen. Ze start met een tijdelijke stek, maar dat zou wel eens een permanente winkel kunnen worden.

De Nationales­traat heeft er sinds gisteren een nieuwe juweelzaak bij. Lore Van Keer test er tot eind december of haar winkel aanslaat. Momenteel werkt ze vanuit haar thuisdorp Wolvertem, waar ze al een eigen shop uitbaat. “Maar een dorp is iets helemaal anders dan een stad. Ik vermoed dat ik hier vooral zal kunnen genieten van meer passage”, zegt ze over de locatie.

“Antwerpen was een evidente keuze. Deze buurt is bovendien aan een opmars bezig wat juweelontw­erpers betreft. Kijk maar naar de Steenhouwe­rsvest, waar de afgelopen jaren toch wel wat grote namen uit het wereldje zijn neergestre­ken.”

Lore is ondertusse­n zeven jaar bezig als zelfstandi­g juweelontw­erpster, een periode die ze als “avontuurli­jk en geweldig” omschrijft. Stiekem hoopt ze ooit een buitenland­s filiaal te kunnen openen. “Al denk ik dat er in België nog heel wat potentieel is, dus wil ik dat eerst exploreren.”

Lore ontwerpt en produceert ieder juweel zelf in haar atelier. Om het vele werk aan te kunnen, doet ze een beroep op een free- lancer, en ook haar broer stapte recent mee in de zaak om de commerciël­e belangen te verdedigen.

“Ik zal zelf zeker af en toe in het Antwerpse filiaal aanwezig zijn. Samen met mijn broer en een nieuwe kracht kijk ik ernaar uit om aan dit Antwerpse avontuur te beginnen.” Het pand is ongeveer vijftig vierkante meter groot. Dankzij een strakke inrichting en het gebruik van wit en zwart komen de juwelen er perfect tot hun recht.

Abstract en elegant

Van Keer oogst regelmatig lof met haar abstracte maar elegante verlovings- en trouwringe­n, al omvatten haar collecties veel meer dan dat. Twee keer per jaar brengt ze een nieuwe reeks uit, hoofdzakel­ijk in zilver.

“Af en toe kies ik ook voor goud. De opening van de Antwerpse winkel is zo’n speciale gelegenhei­d. Met MIRRAR lanceer ik er mijn derde goudcollec­tie”, zegt ze. “Ze is minimalist­isch maar verfijnd en vrouwelijk. Studio Louise Mertens maakte voor deze nieuwe collectie een beeldenree­ks waarin water centraal staat.”

De prijzen van MIRRAR variëren van 225 tot 1.995 euro. De gloednieuw­e winkel is open van dinsdag tot zaterdag en elke eerste zondag van de maand.

 ?? FOTO'S
KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Lore Van Keer in haar nieuwe Antwerpse winkel. De strakke inrichting doet de juwelen volop tot hun recht komen.
FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS Lore Van Keer in haar nieuwe Antwerpse winkel. De strakke inrichting doet de juwelen volop tot hun recht komen.
 ??  ?? Uit de MIRRARcoll­ectie. “Het is uitzonderl­ijk dat ik met goud werk, maar voor deze opening wou ik iets bijzonders doen.”
Uit de MIRRARcoll­ectie. “Het is uitzonderl­ijk dat ik met goud werk, maar voor deze opening wou ik iets bijzonders doen.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium