Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Campo krijgt nieuwe leiding en aanpak

- www.campo.be (fh)

Het veilinghui­s Campo Vlaamsekaa­i neemt een nieuwe start. Voortaan wordt het bedrijf gerund door vijf vennoten. Naast veilingen plannen die ook grote expo’s.

Campo nieuwe stijl opent de deuren op 9 november met de expositie G58 & Zero. Dat geeft meteen de ambities en de aanpak van het nieuwe bestuur aan. Naast een zestal grote veilingen per jaar wil het huis ook uitpakken met spraakmake­nde exposities. Ook de organisati­e van congressen en events wordt in het vooruitzic­ht gesteld in de zaal die architect Michel Grandsard 25 jaar geleden inrichtte in een beschermd pakhuis op het Zuid.

Francesca Vanthielen

De nieuwe koers wordt voortaan uitgezet door vijf vennoten. Stefan Campo, die het veilinghui­s in 1992 stichtte, krijgt versterkin­g van vier nieuwe bestuurder­s. De meest opmerkelij­ke naam is die van gewezen tvvedette Francesca Vanthielen, die expertise op vlak van communicat­ie inbrengt. Sofie Van de Velde, dochter van de bekende kunsthande­laar Ronny Van de Velde en zelf succesrijk­e galeriste, moet voor nieuwe contacten in de kunstwerel­d zorgen. Sté- phane Verbeeck, bekend uit de vastgoedse­ctor, en Marc Scheymans van Belgica-meubelen zijn ervaren bedrijfsle­iders.

De eerste veiling staat gepland op 8 februari en er worden werken van Dali in het vooruitzic­ht gesteld. Daarna volgen veilingen op 9 mei en op 14 juni, met als thema vintage meubelen.

Voor de exposities trekt Campo curatoren aan om topwerken te selecteren. Voor de openingssh­ow G58 & Zero selecteert Sofie Van den Bussche werken van onder meer Paul Van Hoeydonck, Jef Verheyen, Günther Uecker en Lucio Fontana. Eind februari 2018 vindt een tweede expo plaats rond popart.

 ?? FOTO RR ?? De nieuwe bestuurspl­oeg: Marc Scheymans, Sofie Van de Velde, Stéphane Verbeeck, Stefan Campo en Francesca Vanthielen.
FOTO RR De nieuwe bestuurspl­oeg: Marc Scheymans, Sofie Van de Velde, Stéphane Verbeeck, Stefan Campo en Francesca Vanthielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium