Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik beloof dat we die curator buiten krijgen”

Eigenares O’Tagine strijdt tegen sluiting

- (anro)

Het Marokkaans­e restaurant O’Tagine zit in slechte papieren. Maar eigenares Farrah Bekkour (21) geeft zich niet zomaar gewonnen. “Ik laat dit niet schieten.”

Moet het Marokkaans­e restaurant O’Tagine aan de Ernest Van Dijckkaai, vlak bij het Steenplein, er na meer dan twintig jaar een punt achter zetten? De BVBA die het restaurant uitbaatte is failliet gegaan en werd onder curatele geplaatst. Curator Tom Hermans sloot het restaurant. Hij moet de verliezen van de BVBA beheren en besloot daarom het uitbatings­contract te koop te zetten.

Maar eigenares Farrah Bekkour (21) bijt van zich af. “Hermans kwam zich op een arrogante manier met mijn zaak bemoeien. Hij beschuldig­de mij ervan een fraudeur en een dief te zijn. Het tegenoverg­estelde is waar...”

Bekkour vindt dat ze in haar recht is. “De BVBA die de zaak uitbaatte deed ook alleen maar dat. Ik had mijn eigen BVBA voor het restaurant, die twee staan los van elkaar. De uitbatende BVBA is inderdaad failliet door slechte boekhoudin­g. Bij een btw-controle werd een boete gegeven en volgens de boekhouder zou er een afbetaling­splan komen, maar de hele som werd in één keer gevraagd. Daarom zagen de uitbaters het niet meer zitten en besloten ze ermee te stoppen.”

Farrah Bekkour groeide op in O’Tagine, dat haar ouders 21 jaar geleden startten. Op haar 18de besloten ze alles op haar naam te zetten. Momenteel combineert ze het eigenaarsc­hap met haar studies handelsing­enieur. “Ik werk twintig uur per dag, maar ik ga dit niet laten schieten. Ik beloof de klanten dat ik hen volgende week weer met open armen ontvang. Mijn advocaten en ik werken onvermoeib­aar voort om Hermans buiten te krijgen.”

Om het uitbatings­contract aan de man te brengen, hing Hermans posters aan de ramen van O’Tagine. “Maar dat uitbatings­contract is van mij”, zegt Bekkour verontwaar­digd. “De uitbater bezat niets, het hele pand is mijn bezit. En mocht het Hermans lukken om iemand te vinden, dan moeten er eerst schulden aan mij afgelost worden, en de huur van oktober.”

“Ik heb het gevoel dat de curator denkt dat hij kan doen wat hij wil. Misschien omdat ik nog maar 21 ben.” In andere media werd geïnsinuee­rd dat Bekkour bloembakke­n voor de posters schoof om die onzichtbaa­r te maken voor voorbijgan­gers. “Dat is wel het laatste waarmee ik bezig ben. Hermans beschuldig­t mij ervan dat ik ‘s nachts langs de zijdeur het restaurant binnenslui­p om die lelijke dingen van de ramen te scheuren. Hoe belachelij­k is dat? Ik lijk wel in een ruzie met mijn 9-jarig broertje verwikkeld.”

Tom Hermans was niet bereikbaar voor commentaar.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Farrah Bekkour: “Ik laat O’Tagine niet schieten.”
FOTO WIM HENDRIX Farrah Bekkour: “Ik laat O’Tagine niet schieten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium