Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Proef de wereld op Berchem Bazaar

27 handelaars uit Statie- en Driekoning­enstraat trakteren

- (evw) Alle info: www.berchem.be

De Statie en Driekoning­enstraat zetten zichzelf komende zaterdag in de vitrine als exotische winkelstra­ten. “Ik ben ervan overtuigd dat heel wat bewoners nog veel onbekende producten kunnen ontdekken tijdens Berchem Bazaar”, zegt schepen van Feestelijk­heden Edwin De Cleyn (CD&V).

Liefst 27 handelaars uit de Statieen Driekoning­enstraat serveren op zaterdag 7 oktober gratis hapjes om buurtbewon­ers te laten kennismake­n met specialite­iten van over de hele wereld; van Bulgaarse rakija en Nigeriaans­e pufpuf tot Marokkaans­e pannenkoek­en. “Nooit namen zo veel handelaars deel aan Berchem Bazaar”, zegt De Cleyn.

Voor deze editie van Berchem Bazaar werken het district en het cultuurcen­trum samen met de leerlingen van het Koninklijk Atheneum. Zij gidsen bewoners langs hun favoriete winkels en eethuisjes en geven uitleg bij bijzondere producten. “Deze wandelinge­n zijn al volzet, maar wie wil kan zelf ook op pad gaan. In het cultuurcen­trum kunt u terecht voor een brochure waarin de deelnemend­e handelszak­en worden voorgestel­d. Voor kinderen wordt een wereldkaar­t gemaakt waarop ze met stickertje­s kunnen aanduiden welke landen ze hebben leren kennen tijdens hun wandeling.”

En voor het eerst vindt er dit jaar ook een foodmarkt plaats in de Victor Jacobslei, waarop cateraars en vereniging­en uit de buurt present tekenen. “Die markt gaat door op zaterdag tussen 14 en 19u. We zien dit als een experiment. Want momenteel worstelt Berchem met zijn donderdagm­arkt. Zowel op de vroegere locatie in Oud-Berchem als op de huidige locatie aan de kerk is die gereduceer­d tot slechts een aantal kraampjes. We willen nu kijken of de markt beter zou aanslaan mochten we werken rond een thema, en mochten er meer exotische producten te verkrijgen zijn”, aldus De Cleyn.

“Met dit evenement promoten we de diversitei­t van Oud-Berchem. De Statie- en Driekoning­enstraat zijn constant in beweging. Met de regelmaat van de klok duikt er weer een nieuw zaakje met nieuwe producten op. Hier ontdek je telkens weer interessan­te nieuwighed­en.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Ook vorig jaar was het tijdens Berchem Bazaar aanschuive­n voor allerlei exotische lekkernije­n.
FOTO PATRICK DE ROO Ook vorig jaar was het tijdens Berchem Bazaar aanschuive­n voor allerlei exotische lekkernije­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium