Gazet van Antwerpen Stad en Rand

3.000 werken op Antwerp Art Fair

Prijzen van 800 tot 150.000 euro

- (evw) www.antwerpart­fair.com

Het Franse art3f is voor het eerst in Antwerpen neergestre­ken om er een grootschal­ige beurs voor hedendaags­e kunst te organisere­n. De Antwerp Art Fair loopt nog tot en met 8 oktober in Antwerp Expo.

“De organisato­r stond eerder al met gelijkaard­ige kunstbeurz­en in Frankrijk, Luxemburg en Zwitserlan­d”, zegt communicat­ieverantwo­ordelijke Sandra Plasschaer­t. Nu is Antwerpen dus aan de beurt. “De bedoeling is om hier een jaarlijks evenement van te maken.”

Op de Antwerp Art Fair kunnen verzamelaa­rs en kunstliefh­ebbers zo’n 3.000 werken van over de hele wereld bezichtige­n. “Hiervoor werken we vooral samen met internatio­nale galerieën. Maar er nemen ook twaalf Belgische galerieën deel.”

De organisato­ren willen hedendaags­e kunst op een laagdrempe­lige manier aan een breed publiek voorstelle­n. “Want heel wat mensen voelen toch een zekere schroom om een galerie binnen te wandelen. Maar hier gebeurt alles in een zeer ontspannen sfeer. Ook gezinnen maken we het gemakkelij­k, want we voorzien kinderopva­ng met animatoren.”

Wie de Antwerp Art Fair een bezoekje brengt, botst op werken van grote namen als Picasso, Miro of Warhol. “Maar daarnaast presentere­n we ook minder bekende namen. De kwaliteit van een werk hangt niet altijd af van een naam of prijs...”

Alle werken, van schilderij­en, foto’s en keramiek tot sculpturen, zijn te koop. “De prijzen gaan van 800 tot 150.000 euro. Want kunst moet toegankeli­jk zijn, ook voor mensen die niet noodzakeli­jk een grote portemonne­e hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium