Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verder leven na een groot verlies

Toneel bij Klokhuis

- (kvro)

Bij Theater Het Klokhuis vindt dit weekend een opvoering van Kamers vol liefde plaats, een unieke monoloog over verlies van Walt Bosmans uit Tisselt (Willebroek).

14 oktober 2010. Na een korte maar hevige strijd tegen kanker overlijdt de 43-jarige Annick Jacobs. Voor Walt Bosmans, die na 26 jaar afscheid moet nemen van zijn levenspart­ner, breekt een loodzware periode aan. Op de dag van het verdict begon hij een dagboek bij te houden. Hij bleef schrijven, wat vorig jaar leidde tot de première van Kamers vol liefde, een monoloog over de zoektocht van een man die het leven opnieuw probeert te omarmen.

“Met de voorstelli­ng probeer ik verschille­nde mensen te bereiken”, stelt Bosmans. “Wie niet rechtstree­ks met verlies te maken heeft, wil ik een inzicht geven in hoe het kan zijn. Mensen die wel een verlies doormaken, hoop ik een positieve vooruitbli­k op hun toekomst mee te geven. Je draagt het altijd mee, maar ik wil tonen dat je ook voort kunt leven.”

Voor de eerste en voorlopig enige keer brengt de Willebroek­enaar het stuk in Antwerpen, zondag om 20.30u bij Theater Het Klokhuis.

Kamers vol liefde is daar de eerste in een rij van voorstelli­ngen met levensecht­e verhalen, opgezet door de organisati­e Inspiring Speech. Op 12 en 16 november vinden er nog opvoeringe­n plaats in Mechelen en Willebroek. In de week van 23 oktober komt het verhaal van Bosmans aan bod in het Radio 2-programma

De Madammen.

 ?? FOTO RR ?? Walt Bosmans.
FOTO RR Walt Bosmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium