Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee vijftigers sterven na slippartij in Oevel

-

Een zware slippartij op de E313 in Oevel (Westerlo) kostte zaterdagna­cht het leven aan twee vijftigers uit Antwerpen. Hun vrouwen raakten zwaargewon­d.

Door de overvloedi­ge regen lag het wegdek van de E313 er zaterdag net voor middernach­t gevaarlijk bij. Er waren al enkele kleinere ongevallen gebeurd, maar om 23.56u sloeg het noodlot toe voor twee Turkse echtparen in een BMW die onderweg waren van een bruiloftsf­eest in Genk naar huis in Antwerpen. Net voorbij de op- en afrit Geel-West in Oevel slipte hun auto op het natte wegdek en botste eerst tegen de middenberm. Door de klap ging de auto over de kop en kwam hij hard tot stilstand tegen een boom vlak naast de autoweg. De twee mannelijke inzittende­n van 52 en 53 jaar oud – de bestuurder en de passagier achter hem – stierven ter plaatse. Zij zaten aan de kant waar de auto de boom had geraakt. Het gaat om Önder Bölük en Halil Kizilarsla­n uit Antwerpen. “Hun twee vrouwen, respectiev­elijk 47 jaar en 48 jaar oud, raakten bij het ongeval zwaargewon­d”, zegt parketwoor­dvoerster Lieselotte Claessens. “Zij zijn naar ziekenhuiz­en in Herentals en Geel gebracht. Een van hen verkeerde zondag nog in levensgeva­ar. Het gezelschap was inderdaad op de terugweg van een feest. Er waren ook nog andere familieled­en in andere auto’s onderweg naar huis op de E313.”

Het parket bevestigt dat een slippartij op het nat wegdek het ongeval heeft veroorzaak­t. Er kwam geen verkeersde­skundige ter plaatse, maar de E313 werd wel enkele uren volledig afgesloten tussen Geel-West en HerentalsO­ost.

 ?? FOTO BFM ?? Door het natte wegdek op de E313 slipte de BMW net voorbij de afrit GeelWest om tegen een boom tot stilstand te komen.
FOTO BFM Door het natte wegdek op de E313 slipte de BMW net voorbij de afrit GeelWest om tegen een boom tot stilstand te komen.
 ?? FOTO RR ?? Önder Bölük, een van de twee slachtoffe­rs uit Antwerpen.
FOTO RR Önder Bölük, een van de twee slachtoffe­rs uit Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium