Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Landskampi­oen Dragons blijft op gelijkspel steken in Gent

-

Landskampi­oen Dragons geraakte bij Gent niet verder dan een 22gelijksp­el. De Brasschate­naren blijven daardoor op de zevende plaats hangen in het klassement. Herakles verloor op eigen veld tegen Leopold.

Dragons kon voor de wedstrijd in Gent voor het eerst met een voltallige kern aantreden. De landskampi­oen begon heel sterk en liep al vlug uit tot 0-2. Het was twee keer Alexander Hendrickx die op een strafcorne­r kon scoren.

“Maar daarna kregen we twee te vermijden doelpunten tegen”, vat Hendrickx de rest van de wedstrijd samen. “Gent speelde voortduren­d op de counter en wij bleven maar via het midden aanvallen. Dat liep echt verkeerd”, aldus Hendrickx.

Maar de Brasschate­naren willen die zevende plaats nog niet dramatiser­en.

“We hebben toch nog maar twee puntjes minder dan de vierde”, verduideli­jkt Hendrickx. “We waren voor het eerst voltallig dit seizoen. Arthur Van Doren en Florent Van Aubel speelden nog wel met een tape en ik zat nog onder de pijnstille­rs. Ik ben er gerust in dat het de volgende weken wel zal beteren. Maar we zijn dit natuurlijk niet gewoon. Onze ploeg is eigenlijk sterker dan vorig seizoen.”

Beerschot verloor met 2-1 bij Daring en Braxgata strandde op eigen veld op een 2-2 tegen Leuven.

Landskampi­oen Braxgata verliest

Bij de vrouwen pakte Antwerp een gelijkspel op het veld van Racing. Landskampi­oen Braxgata ging op eigen veld met 3-4 onderuit tegen Leuven. De vrouwenplo­eg van Dragons verloor met 3-2 bij Gent. (jbr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium