Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maaseikkil­ler nu zelf onderuit

-

Menen is zijn maximum kwijt. De West-Vlamingen stuntten op de tweede speeldag door Maaseik met 3-0 naar huis te sturen, maar zaterdagav­ond waren zij een maatje te klein voor een sterk Leuven, dat zijn eerste zege van het seizoen pakte.

Menen werd na de stuntzege tegen Maaseik al meteen gebombarde­erd tot een van de mogelijke revelaties van dit seizoen. Maar na de nederlaag bij Leuven mogen de loftrompet­ten voorlopig weer opgeborgen worden.

‘’Wij staan weer met beide voeten op de grond’’, aldus kapitein Jelle Sinnesael. ‘’Nu moet ik ook wel zeggen dat de verwachtin­gen na Maaseik te hoog gespannen waren. De spelers waren realistisc­her. In een superdag kunnen wij iedereen aan, maar anders moeten ook wij knokken voor ieder punt.’’

Menen was in Haasrode sterk gestart. Opslagkano­n Janusz Gorski zorgde met vijf aces mee voor vlotte setwinst. Maar toen de servicemac­hine begon te sputteren, ging ook het niveau bij Menen naar beneden. Leuven rook zijn kans en onder impuls van een sterke Simon Peeters won het vlot de tweede set.

‘’Wij haalden heel de match een goed niveau’’, zei kapitein Iwan Verelst. ‘’Dat was ook nodig want ondanks enkele dipjes bleef Menen goed aanklampen.’’

Toch konden de West-Vlamingen niet verhindere­n dat Leuven ook de twee volgende sets domineerde en verdiend met 3-1 won. ‘’Alle lof voor Leuven, maar wij speelden gewoon niet goed genoeg’’, zei Sinnesael. ‘’Maar schrijf ons nu na één nederlaag nog niet af. Wij hebben een team om mee te doen voor de top vier.’’

Leuven mikt met een volledig Belgische kern ook op een plaats in de play-offs. ‘’Voor ons is dat het hoogst haalbare’’, aldus Verelst. ‘’Veel jongens hebben ook nog een job en trainen maar drie keer in de week. Alleen is het jammer dat wij nog altijd niet weten hoe de play-offs eruit gaan zien.’’ (sgm)

Setstanden: 2025, 2523, 2826, 2523.

Roeselare , waar Tuerlinckx voor het eerst dit seizoen op het veld stond, had het tot 12-12 moeilijk met Guibertin. Verhannema­n en van de Velde zorgden voor 22-17, een voorsprong die de landskampi­oen niet meer afgaf.

In de tweede set gingen de plaatselij­ke aanvallers te vaak in de fout en mepte Goverde de bezoekers naar 15-17. Stevig blokwerk van Verhannema­n en enkele services van Van Hirtum zorgden voor de ommekeer.

In de derde set stoomde Roeselare naar 21-9, maar Wojcik serveerde Guibertin naar 21-18. Van Hirtum bracht opnieuw redding voor de landskampi­oen. (mabe)

Setstanden: 2520, 2520, 2521.

Tweede opeenvolge­nde zege voor Aalst, nog steeds zonder setter Depestele, dat in set één wel tot 14-15 moest achtervolg­en. Opposite Wendt en Staszewski zorgden dan voor de 22-19. Abinet stribbelde nog wat tegen, maar de thuisploeg pakte nipt de eerste set.

In de tweede set stoomde Aalst via 8-5 naar 16-10. In die rotatie maakte de thuisploeg de klus ook af omdat de bezoekende receptie compleet onderuit ging en het thuisblok iedere Borwormaan­val wist te neutralise­ren.

In de derde set zorgde opnieuw Abinet voor 6-7, maar Aalst nam over bij 8-7 en diepte die kloof rustig via 12-0 en 20-18 uit naar winst. (mabe)

Setstanden: 2523, 2510, 2520.

Amigos Zoersel slikte tegen Asterix Avo een logische nederlaag, al werd de landskampi­oen bij momenten niks in de weg gelegd. In de openingsse­t ging de thuisploeg nog voluit haar kans. Amigos Zoersel beheerste de side-out en bleef in het spoor van de bezoekers tot de tweede technische onderbreki­ng (14-16). Dan moest het afhaken.

Amigos verslikte zich even bij het begin van de tweede beurt. Een kloof van twee punten bleef op het bord staan tot 10-12. Daarna duwde Asterix Avo opnieuw door. De bezoekers waren nu helemaal op dreef.

Tot 5-7 in de derde set kon Amigos Zoersel de schijn nog hoog houden, maar de overtuigin­g was helemaal weg. De bezoekers maalden er niet om en speelden de wedstrijd beheerst uit. (spe)

Setstanden: 1725, 1625, 1425.

Antwerp startte furieus en stond binnen de kortste keren 8-1 en 13-4 voor. “We wisten dat onze opslagen de sleutel tot succes konden worden en hebben van bij het begin goed geserveerd. Het maakt dat we die eerste set nooit in de problemen kwamen”, aldus aanvoerste­r Sarah Coppens.

De thuisploeg kwam in set twee even achter bij 5-7, maar ze zette dat nadien snel recht. “Je weet als speelster dat het na zo’n eerste set nooit even makkelijk zal gaan. Onze opslagdruk was even iets minder, maar we hebben nadien goed gereageerd, en bij 12-9 hadden we opnieuw controle.”

In de derde kwam de thuisploeg meteen 7-3 voor en die bonus gaf ze niet meer uit handen. “In die derde set duwden we van bij de start door en we kwamen we nooit meer in de problemen.” (mabe)

Setstanden: 2511, 2518, 2519.

De eerste drie punten zijn binnen voor het new look Oudegem.

De meisjes van coach Koulberg namen in de eerste set een bijna foutloze start maar begonnen in moneytime vermijdbar­e foutjes te maken, waardoor het uiteindeli­jk nog spannend werd. Ook in de tweede herneming kon Oudegem een vijfpunten­kloof niet vasthouden. Te veel opslagmiss­ers deden de Oost-Vlamingen finaal de das om. Toen het in de derde set plots de verkeerde kant leek op te gaan, pakte Koulberg uit met een dubbele wissel. Van Sas en Dapic ruimden baan voor Nagels en Vleminckx en het was vooral Yasmine Vleminckx die de bezoekers opnieuw in de match bracht. Met opnieuw Dapic in de ploeg had Oudegem in de vierde set de match stevig onder controle. (divb)

Setstanden: 2729, 2725, 2325, 2225.

?? FOTO VEL ?? Leuvenaar Simon Peeters schreeuwt zijn vreugde uit.
FOTO VEL Leuvenaar Simon Peeters schreeuwt zijn vreugde uit.