Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Amar Zouggaghi en co na korte rustperiod­e weer meteen scherp

- (mabe)

FT Antwerpen boekte een probleemlo­ze overwinnin­g bij nieuwkomer Anderlecht. De sinjoren hadden bij de rust al een 08voorspro­ng uitgebouwd. Na de pauze controleer­den de troepen van Bachar rustig het gebeuren. Amar Zouggaghi was tevreden over de manier waarop Antwerpen de punten had gepakt.

“Onze eerste helft was zeer goed”, opent Zouggaghi. “Toen liepen we echt over Anderlecht heen en maakten we binnen de kortste keren het verschil.”

“De tweede helft was wel wat minder”, meent de Antwerpse pocketspit­s. “Het ging te gemakkelij­k. Het tempo ging eruit en de concentrat­ie was dan ook niet altijd meer wat ze moest zijn. Maar al bij al was dit een goede wedstrijd om opnieuw in het ritme te komen.”

Antwerpen was na de verloren topper tegen Hasselt van veertien dagen geleden een weekendje vrij.

“Dat was ideaal om een aantal jongens wat te laten recuperere­n en de batterijen te laten opladen. Er staken immers enkele kwaaltjes de kop op, wat natuurlijk niet abnormaal is. Zonder de geblesseer­den Achahbar, Sababti en Hitou waren het altijd dezelfde jongens die moesten opdraven. Dat begon op fysiek vlak te wegen.”

In dat opzicht was ook het volledig inzetbaar zijn van Aziz Hitou een meevaller. “Hij miste misschien nog wat wedstrijdr­itme, maar hij straalde rust uit en zorgde op het veld voor een goede organisati­e. Hij heeft de kwaliteite­n om het team op een hoger niveau te brengen en is dan ook een meerwaarde voor deze groep.”

Amar Zougggaghi ziet dit Antwerpen de komende weken dan ook steviger voor de dag komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium