Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelersbeo­ordeling

-

Thibaut Courtois 6/10 Kansloos op de tegengoals. Hielp zijn ploegmaats paar keer door goed uit te komen op hoge ballen en te redden op pogingen van Medunjanin en Dzeko.

Toby Alderweire­ld 6/10 Had de handen vol en moest mee depanneren om het gevaar Dzeko af te stoppen. Deed niet genoeg om Dumic te stoppen op de corner bij de 3-3.

Thomas Vermaelen 5/10

Had een lastige klant aan Edin Dzeko, van wie hij bijna alle kopbalduel­s verloor. Miste een grote kans in de eerste helft. Beëindigde de match met krampen.

Jan Vertonghen 6/10 Een blunder en een doelpunt. De wedstrijd waarin hij Jan Ceulemans bijhaalde als recordinte­rnational zal hem nog lang heugen.

Thomas Meunier 7/10 Kreeg veel ruimte op rechts en bedankte met een dubbele een-twee met Hazard voor het eerste doelpunt. Maar liet op zijn beurt ook ruimte in zijn rug bij de eerste tegengoal.

Marouane Fellaini 7/10 Hoe belangrijk hij is voor de Belgen viel op na zijn gedwongen vervanging. De Duivels verloren meer duels en grip op het middenveld.

Kevin De Bruyne 6/10 Speelde met veel energie en diepgang, maar een van zijn risicovoll­e passes leidde de 1-1 van Bosnië in. Kan beter, maar het veld was een excuus. Yannick Carrasco 7/10 Speelde met veel inzet en drong offensief aan, bekroond met een doelpunt. Sloot defensief niet altijd aan, zoals bij de eerste tegengoal. Geschorst tegen Cyprus.

Dries Mertens 5/10 Ongelukkig in zijn acties in de eerste helft. Niet helemaal verrassend dat de keuze op hem viel toen Martinez Youri Tielemans wilde inbrengen in de tweede helft.

Michy Batshuayi 6/10

Vroeg te weinig, of op de verkeerde mo-

menten, de bal. Was weinig in het spel betrokken, maar wel attent op de rebound van Carrasco voor de 2-2. Een typische Batshuayi-goal.

Eden Hazard 7/10 Had er op een slecht veld zin in. Assist voor de eerste goal en in de meeste gevaarlijk­e acties betrokken van de eerste helft. Minder aanwezig na de rust.

Leander Dendoncker 6/10 Kreeg de voorkeur op Steven Defour om de geblesseer­de Fellainite vervangen. Kon zich paar keer nuttig maken en vormde een goeie tandem met Tielemans na de rust. Youri Tielemans 7/10 Viel in aan de rust voor Dries Mertens en hielp het evenwicht op het middenveld herstellen. Verdeelde het spel en bleef verbazend goed overeind op een slecht veld.

Nacer Chadli - Viel in voor de moegestred­en Carrasco in de slotminute­n. Te laat voor een beoordelin­g. Favoriet om morgen te starten op links in de plaats van Carrasco.