Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Plan B’ Trentin zorgt voor Quick.Stepzege nummer 54

Kopman Gaviria valt, maar...

- (bvc)

Matteo Trentin leverde in Tours zijn afscheidsg­eschenk voor Patrick Lefevere af. Nadat kopman Gaviria op 18 kilometer van de meet ten val was gekomen, maakte ‘plan B’ Trentin het af. En dan stonden Terpstra (3e), Richeze (5e) en Lampaert (7e) nog in de wachtkamer om voor seizoensze­ge nummer 54 van Quick.Step Floors te zorgen.

Anders dan de editie van 2016 waren in de laatste elf kilometer de klassieke bultjes Côte de Beau Soleil en Côte de l’Epan wel van de partij. Titelverde­diger Fernando Gaviria was dan al uitgeteld, maar het kon het sterrenens­emble van Quick.Step Floors niet deren. Tot twee keer toe zette Matteo Trentin aan. De sterke Deen Soren Kragh Andersen (Sunweb) kon de tweede keer als enige volgen. Ploegmaat Terpstra maakte ook nog de sprong, Naesen net niet: “Ik zat wat ver. Het was ook gevaarlijk met het natte wegdek. Ik kon het niet maken te vallen. Ik moet toch met een schoon gezicht op het vliegtuig zitten”, lacht de nummer zes, die vandaag zijn vakantie inzet in Mauritius.

Trentin maakte het net als twee jaar geleden af na een sprint met drie. Overwinnin­g nummer 54 – Vichte en Gullegem plus 52 UCI-zeges – voor Patrick Lefevere. Iedereen content.

Of toch niet helemaal? “Ik had zeker de benen om te winnen”, klinkt het bij Yves Lampaert (7e). “Toen Gaviria na zijn val niet meteen kon aansluiten, moesten Stybar en ik hem opwachten. We kwamen terug, maar bij Gaviria was het toen al over. Logisch. Ik begon dan als laatste aan de twee klimmetjes en reed als enige nog naar voor. Eenmaal daar moest ik inhouden omdat Terpstra en Trentin honderd meter voor ons reden. Ik had superbenen, maar heb ze niet kunnen tonen.” Lampaert schuift volgend jaar in de pikorde op omdat Trentin naar Orica-Scott trekt.

Julien Jurdie (ploegleide­r AG2R) “Jans verwonding­en zijn natuurlijk aanzienlij­k. Maar je moet ook zeggen dat hij bij zijn ongeluk veel geluk heeft gehad. Dat geldt voor beide renners wellicht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium