Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een mentale overwinnin­g”

Telenet Giants Antwerp opent nationale competitie met twee zeges op een rij

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp heeft zijn start in de EuroMillio­ns League niet gemist. De Sinjoren brachten bevestigin­g van de winst tegen Brussels en wonnen ook in de hel van het Forum van Aalst. “Dit is een mentale overwinnin­g”, zei uitblinker Dave Dudzinski. Alleen Telenet Giants Antwerp (twee op twee) en Oostende (drie op drie) verloren in de nationale competitie nog niet.

Hoe zou Telenet Giants Antwerp reageren op de uitschakel­ing voor de Champions League ondanks de indrukwekk­ende vijf op zes? Het antwoord is duidelijk. Een niet volledige selectie van coach Roel Moors won eerst in de Lotto Arena na een thriller van vicekampio­en Brussels en daarna op verplaatsi­ng na een nagelbijte­r bij Okapi Aalstar.

Het Forum van Aalst kolkte weer als vanouds. Na twee opeenvolge­nde overwinnin­gen wilde het team van de nieuwe coach Jean-Marc Jaumin ook de scalp van de Sinjoren. Telenet Giants Antwerp was niet onder de indruk en had bijna de hele wedstrijd de leiding. “In het eerste kwart lagen we net iets onder”, aldus Dave Dudzinski. “Maar we toonden veel intensitei­t en werkten ons collectief in de wedstrijd.”

De Amerikaans­e power forward was weer een toonbeeld van inzet en samen met de met steals uitpakkend­e Paris Lee en een secuur afwerkende Dennis Donkor de inspirator van de verbluffen­de prestatie van de Sinjoren.

“Ik zal niet ontkennen dat er vermoeidhe­id in de spelersgro­ep zit”, aldus nog Dudzinski. “Op iets meer dan twee weken speelden we acht wedstrijde­n, waarvan zes Europees. Dat voel je, maar het is belangrijk dat we karakter tonen. Dit is dan ook een mentale overwinnin­g. Vergeet ook niet dat dit een bijzonder jonge groep is. Belangrijk met het oog op de toekomst. Ik vond het bovendien ook leuk hier in deze kleine zaal. Het gaf me nog meer energie. Dinsdag moeten we voor de Beker opnieuw aan de bak. Daarna staat er meer dan een week geen wedstrijd op het programma. Net voor de start van de FIBA Europe Cup is dat meegenomen.”

Geen Yoeri Schoepen

De ziekenboeg oogde weer wat indrukwekk­ender bij Telenet Giants Antwerp. Naast Thomas Akyazili (rug) en Moses Kingsley (voetzool) zat ook Yoeri Schoepen geblesseer­d op de bank.

“Voetblessu­re, maar niets ernstigs. Dinsdag ben ik normaal gezien inzetbaar voor het bekerduel in Charleroi B”, zei de Antwerpse power forward.

Ook van het duo Akyazili en Kingsley is er goed nieuws. Zonder complicati­es zijn de Antwerpse guard en de Nigeriaans­e center speelkaar voor de eerste opdracht van de FIBA Europe Cup (18 oktober in Sarajevo).

Dinsdag werkt Telenet Giants Antwerp de achtste finales van de Beker van België bij tweedeklas­ser Charleroi B af in de Spiroudôme.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Thuisspele­r Wesley Channels probeert voorbij Tyler Kalinoski te geraken.
FOTO WALTER SAENEN Thuisspele­r Wesley Channels probeert voorbij Tyler Kalinoski te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium