Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sasja opnieuw onderuit in slotfase

- (midc)

Ook bij Hasselt is Sasja er niet in geslaagd de eerste punten van het seizoen te oogsten. Opnieuw gingen de Hobokenaar­s in de slotfase onderuit: 2925. Ondanks de rode lantaarn is van paniek nog geen sprake.

Traditiege­trouw zorgde de verplaatsi­ng van Sasja naar Hasselt voor een boeiende wedstrijd die dit keer echter pas na rust echt losbarstte. De eerste twintig minuten werd het een matte bedoening. De thuisploeg maakte, in de slotfase van de eerste helft, gebruik van een onverklaar­bare inzinking van Sasja om van 9-9 tot 13-9 uit te lopen. Wedstrijd gespeeld zou je dan denken, maar dat viel heel anders uit.

Sasja’s assistent-trainer Kris Moens: “De peptalk tijdens de rust wierp duidelijk vruchten af. Wij gingen plotseling met meer enthousias­me spelen en bleven doorlopend op één of twee treffers hangen. De laatste drie minuten namen wij enkele risico’s, maar dat zorgde alleen maar voor een overdreven ruime thuisoverw­inning.”

Sasja blijft na vijf wedstrijde­n, ondanks een stijgend niveau, onderaan bengelen, maar de T2 panikeert niet.

“Wij speelden tot nog toe tegen vier van de vijf clubs die in de top van het klassement staan. Niets rapen, maar goed meespelen was het enig haalbare. De scherpe resultaten hebben wel duidelijk gemaakt dat wij over talent beschikken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium