Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boeckenber­g alleen aan de leiding ondanks gelijkspel

- (lwi)

Hoewel Boeckenber­g tegen AKC/ Luma niet verder kwam dan een 2020gelijk­spel, is het toch alleen aan de leiding gekomen. Medeleider Voorwaarts ging namelijk onderuit bij uittredend kampioen Kwik.

Boeckenber­g begon moeizaam aan de competitie en verzamelde na vijf speeldagen slechts drie punten. Het vizier van spitsen Nick Janssens en aanvoerder Jesse De Bremaeker staat weer op scherp, zoveel is duidelijk.

Boeckenber­g - AKC/Luma was vooral een spannende wedstrijd. “De eerste helft speelde we op een bijzonder hoog niveau”, oordeelde Boeckenber­gcoach Luc Tossens. “AKC liep het eerste halfuur duidelijk achter de feiten aan, getuige de vierpunten­voorsprong die we bij de rust hadden. Dat niveau hadden we de tweede helft moeten kunnen aanhouden, maar dat gebeurde niet. We speelden veel te verkrampt, terwijl AKC heer en meester was in de korfzone. Wij hebben op spelersvla­k aan gestalte moeten inleveren, waardoor we een stuk minder balbezit hebben en zodoende alle kansen moeten omzetten om de punten thuis te houden.”

AKC-coach Bo Van Hoof, met zijn 35 de jongste coach in de Topklasse: “Ik denk dat het een billijk gelijkspel is geworden, maar de eerste helft liepen we duidelijk achter de feiten aan en speelden we met te weinig beweging in ons spel. De laatste tien minuten hadden we overwicht doordat we veel langere aanvallen hadden. Maar we hebben nog niet die killers die Boeckenber­g met De Bremaeker en Janssens wel heeft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium