Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zitten op schema voor de periodetit­el”

- PETER NYS

Rupel Boom haalde het gisteren met 41 van SintNiklaa­s. Het was een verdiende overwinnin­g voor de Steenbakke­rs, al was de score wel wat overdreven. “Pak je meteen een periodetit­el, dan heb je toch al iets in handen.”

Rupel Boom begon het best aan de partij en kreeg een eerste kans via Adesanya. Jonas Laureys maakte er op het kwartier via de paal 1-0 van. Daarna namen de bezoekers het initiatief over en kwamen er kansen aan de overzijde. Een eerste doelpunt werd afgekeurd omdat de lijnrechte­r een inworp aan Boom had toegekend en niet aan Sint-Niklaas. Tien minuten later scoorde Heyvaert maar had diezelfde lijnrechte­r buitenspel gezien. En wanneer Lo Giudice alleen op Snyders kon afgaan, redde de Boomse keeper door met twee voeten vooruit in duel te gaan. Hij had de bal, maar ook de spits deelde in de klappen.

Met vuur gespeeld

“Ik denk dat de ref het drie keer bij het rechte eind had, maar ik kan me de frustratie van Sint-Niklaas wel voorstelle­n”, aldus een eerlijke Laureys. “Mocht het ons overkomen, dan zouden we ook protestere­n en misnoegd zijn. Zo gaat dat nu eenmaal. Maar ik denk echt dat het telkens de juiste beslissing was. Dat neemt niet weg dat zij het niet verdienden om aan de rust achter te staan. De coach was helemaal niet tevreden en maakte ons duidelijk dat we met vuur aan het spelen waren. Dat hebben we goed opgepikt, want na de pauze scoorden we meteen twee keer en hadden we de zege op zak. Wel knap dat Sint-Niklaas bleef voetballen. We hebben hier al andere ploegen op bezoek gehad die het niet zo nauw namen met de spektakelw­aarde. Maar ik vind wel dat we verdiend wonnen. Het was 4-1, dat zegt toch wel iets. En dan lieten we in de slotfase nog drie à vier open kansen liggen.”

Lastige klant

Rupel Boom telt nu vijftien op achttien. Prima start is dat. “We zitten nog steeds op schema voor de eerste peri- ode”, aldus Laureys. “Dat is het eerste doel voor dit seizoen. Pak je meteen een periodetit­el, dan heb je toch al iets in handen. Petegem blijft intussen ook winnen en wordt een lastige klant. Op de laatste speeldag spelen we tegen elkaar. Als we op dat moment nog zo dicht in elkaars buurt staan, kunnen we het in een onderling duel uitvechten.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/
GMAX AGENCY ?? Jonas Laureys scoort tegen doelman Jelle Merckx.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Jonas Laureys scoort tegen doelman Jelle Merckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium