Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze geduldige opbouw werd beloond”

Robbe Kil legt wedstrijd in beslissend­e plooi

- EDDY NOUWS

Onder voortduren­d neergutsen­de regen en op een steeds zwaarder wordend terrein kon Cappellen zonder al te veel problemen afstand nemen van een door blessures verzwakt SintLenaar­ts. “We scoorden op de goede momenten en konden zo de wedstrijd in zijn beslissend­e plooi leggen”, zegt Robbe Kil.

Een goed opgebouwde aanval, afgerond met een vluchtscho­t van Gessner dat de goede richting miste, was het enige wapenfeit dat de Cappellena­ars deed opschrikke­n. De bezoekers namen de wedstrijd in handen en tekenden de lijnen uit, evenwel lange tijd zonder zelf gevaarlijk te zijn. In het derde kwartier kantelde de partij in Cappels voordeel. Bavon Tshibuabua duwde een schot van Djeson Olongo Ekila over de lijn en Robbe Kil krulde op slag van rust de verdubbeli­ng binnen met een vrije trap vanop twintig meter. “Op dat moment voelden we aan dat het niet meer mis kon gaan als we het hoofd erbij hielden”, aldus Robbe Kil. “Van bij het begin van de wedstrijd had ik de indruk dat Sint-Lenaarts ons aan de bal liet en ons vanuit de organisati­e probeerde op te vangen. Daar hadden we min of meer op gerekend en daarom wilden we niet overhaast te werk gaan. We moesten ook zelf een blok zetten en vermijden dat we op een counter zouden lopen. De nul houden en wachten op de kansen die er wel zouden komen, was de grootste bekommerni­s. Die aanpak rendeerde. Nadat Bavon ons op voorsprong had gezet kon ik in de slotsecond­e van de eerste helft de score verdubbele­n. Ik opteerde voor een plaatsbal omdat de afstand tot het doel te klein was om met een ‘vallend blad’ uit te pakken. Het bleek de juiste optie. De bal ging buiten het bereik van de doelman in de kruising binnen.”

“Door de dubbele voorsprong konden we de tweede helft zonder druk

aanvatten. We bleven in de organisati­e en prikten regelmatig tegen. Dat we nog een derde keer scoorden, was geen verrassing. De kansen kwamen er en we hadden een nog afgetekend­er winst binnen bereik.”

Door de onbeschikb­aarheid van Roel Engelen werd het centraal middenveld noodgedwon­gen herschikt. Robbe Kil kreeg voor de gelegenhei­d Maxim Deckers aan zijn zijde. “Dat was in het begin van de wedstrijd wel even zoeken. Roel en Maxim zijn verschille­nde types en aanvankeli­jk moest ik als meest ervaren speler op die positie heel wat coachen. Daar- door had ik het gevoel dat ik niet zo erg vlot in de wedstrijd geraakte, maar dat beterde naarmate de tijd vorderde. Mijn doelpunt betekende nog een bijkomende mentale boost.”

Door de winst doet Cappellen een uitstekend­e zaak in de klassering. “We houden de subtop in het vizier en tegelijk vergroten we de afstand op de staartgroe­p”, stelt hij vast. “We zouden een reeksje moeten neerzetten en zo opschuiven naar de linkerkolo­m.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Robbe Kil van Cappellen probeert Matthias Gessner van de bal te houden.
FOTO KOEN FASSEUR Robbe Kil van Cappellen probeert Matthias Gessner van de bal te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium