Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt nu wel heel zware campagne”

- WALTER PEERSMANS

Ondanks het feit dat Cappellen geen sterke beurt maakte, kwam Sint-Lenaarts buiten het eerste halfuur weinig in het stuk voor. Gessner kwam in die periode wel twee keer in een scoringsmo­gelijkheid, maar de eerste keer knalde hij voorlangs en de tweede keer werd hij afgeblokt. Dat was het dan ook. “Bij zoveel afhakers komen we met onze beperkte kern tekort”, beseft doelman Vermeylen.

Naast de geblesseer­den Daas en Verheyen viel ook Linkers op het einde van de opwarming nog uit bij Sint-Lenaarts. Daardoor werd het team in laatste instantie nog in een andere opstelling het veld opgestuwd.

De eerste twintig minuten speelde de thuisploeg nog goed mee. Het creëerde langs Gessner twee kansen, maar die bleven onbenut. Daarna was het liedje uitgezonge­n en nam een ook niet zo denderend Cappellen definitief de maat van de thuisploeg. Doelman Sam Vermeylen kreeg nochtans weinig werk maar moest zich wel drie keer gewonnen geven. “Eens we op achterstan­d kwamen, wist ik hoe laat het was”, geeft hij toe. “We creëren al niet zoveel doelkansen en tegen Cappellen voetbalden we er amper twee bij elkaar. Dan wordt het uiteraard moeilijk om punten te oogsten. Twee keer kwamen we voor doel, maar de bal ging niet binnen.”

Drie vervanging­en voor een team met een smalle kern is moeilijk op te vangen. “Zo is dat. Als Cappellen dat de tweede helft wat beter uitspeelt, krijgen we het veel moeilijker. Nu hielden ze het voor ons nog bij die ene derde treffer.”

Onverdrote­n verder blijven werken

Weinig werk krijgen en verliezen. Daar sta je dan als doelman. “Ik voelde me ook wat machteloos”, geeft Vermeylen toe. “Zelfs bij de 0-1 kon ik me niet inbeelden dat we nog zouden scoren. Dat is uiteraard een ambetant gevoel, want bij zoveel afhakers komen we met onze beperkte kern tekort. Nu werd er naar een noodoploss­ing gezocht. Als je geen keuze hebt, kan je moeilijk andere dingen proberen. Dit is nu ook de tweede opeenvolge­nde week dat we niet konden scoren. We kunnen niet anders doen dan blijven voortwerke­n. Dat geldt trouwens voor heel ons team. Het wordt voor ons heel moeilijk om hier en daar wat punten te pakken, maar we hebben geen andere keuze. Zonder drive en spitsen worden het moeilijke weken en maanden. We kunnen alleen maar onverdrote­n verder blijven werken en wekelijks ons best blijven doen”, besluit Vermeylen.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Rob Wouters (SintLenaar­ts) moet het hier afleggen tegen Mathyssen.
FOTO KOEN FASSEUR Rob Wouters (SintLenaar­ts) moet het hier afleggen tegen Mathyssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium