Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Twee keer niet wakker”

- (edle)

Na de vier op zes tegen SintLenaar­ts en Vosselaar hoopte men bij Zwarte Leeuw dat de trein vertrokken was. Maar tegen Tempo Overijse bleef het team steken op een gelijkspel. “We zijn op de goede weg.”

Dat ene puntje zorgde voor wisselende gevoelens in Rijkevorse­l. “Toen we even na het uur met zijn tienen kwamen te staan, hebben we gespeeld om het punt dat we op dat moment vast hadden te verdedigen”, vertelt Nick Van Belle, maker van het tweede doelpunt voor Zwarte Leeuw. “Dus wat dat betreft zijn we in ons opzet geslaagd, maar anderzijds weten we dat er misschien wel veel meer had ingezeten. Twee keer waren we niet wakker, noch bij het begin van de wedstrijd noch bij de start van de tweede helft. Zijn we dat wel, dan pakken we wellicht de drie punten. Want kansen waren er voldoende, zowel na de 2-1 als op het einde, toen we met zijn tienen al eens konden tegenprikk­en.”

De twee vroege tegendoelp­unten in elke speelhelft breken de Kempenaars dus zuur op. “Dat is het minste wat je kan zeggen”, gaat Van Belle verder. “Maar het zit ons al het hele seizoen niet echt mee. Na de 2-1 hadden we doelrijpe kansen om de score verder uit te diepen. Dan had de match nog in de eerste helft gespeeld kunnen zijn. Nu gaven we het nog uit handen en dat doet pijn.”

“Langs de andere kant is het logisch dat we vol gaan voor een punt wanneer we met tien man komen te staan. Als we dan blijven doordrukke­n, is de kans groot dat we het deksel op de neus krijgen en dat kunnen we momenteel wel missen. Het is toch de bedoeling dat we wegraken uit de kelder van het klassement. Dat kan je best door je wedstrijde­n te winnen, maar je mag de punten ook niet te grabbel gooien aan rechtstree­kse concurrent­en. Op dat vlak denk ik dat de trainer een realistisc­he visie hanteerde bij het verdedigen van dat ene punt.”

“Wat ons vooral pleziert, is dat we nu in tegenstell­ing tot in het begin van het seizoen wel punten beginnen te pakken. We verloren nu drie wedstrijde­n na elkaar niet meer en vorige week konden we eindelijk winnen. We zijn op de goede weg. Volgende week staan we voor een verplaatsi­ng naar Cappellen en daar gaan we opnieuw vol voor de drie punten. Dat moet haalbaar zijn in deze reeks, want ik heb het gevoel dat hier heel wat ploegen zijn die aan elkaar gewaagd zijn”, besluit Van Belle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium