Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk staat de trein nu definitief op de rails”

- PAUL THEEUWEN

De verplaatsi­ng naar Pelt zou voor Nijlen geen gezondheid­swandeling worden. Dat was vooraf geweten. De ploeg van trainer Kris De Backer toonde zich op Limburgse bodem evenwel van zijn beste kant. Nijlen kwam twee keer op achterstan­d, maar won toch. “Wij hebben karakter getoond en dat werd beloond”, aldus De Backer.

“Sinds de start van de competitie kregen we te weinig punten voor het spel dat we brachten. Vorige week slaagde we er eindelijk in te winnen. Nu moesten we in eerste instantie bevestigen en om niet met lege handen terug naar Nijlen keren. Ik vroeg en kreeg inzet van de ploeg”, vertelde De Backer.

De trainer en zijn ploeg zijn in hun opzet geslaagd. Er zat bezieling in de ploeg, al moest De Backer toegeven dat winnen van details afhing en Pelt op de goeie moment de genadeslag kreeg. “Maar chapeau voor mijn spelers. Ze hebben in blok karakter getoond en zo hoort het ook."”

Bij de winnende ploeg ook Harald Pinxten, ex-Pelt en met zijn veertig lentes de nestor van de ploeg. De verdediger moet je de knepen van het vak niet meer leren. Pinxten woont niet zo ver van het stadion van Esperanza Pelt en had dus voor een hele achterban gezorgd. Of hij zijn team wat had beloofd bij eventuele winst?

“Niet direct, maar er zal zeker nog iets volgen”, aldus Pinxten. “Het was onze bedoeling om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen. Dat het uiteindeli­jk drie punten werden, maakt een en ander goed. Wat bij de competitie­start niet wilde lukken, ging nu wel. Tegen Heur-Tongeren boekten we onze eerste overwinnin­g. Pelt werd nu onze eerste uitzege. Hopelijk staat de trein nu op de rails en kunnen we verder bouwen. Naar inhoud toe vind ik onze ploeg sterker dan vorig jaar.”

Het enige minpuntje dat Nijlen op Pelt moest incasseren, was de uitsluitin­g van Jef Luyten. De verdediger pakte met nog vijf minuten te gaan een tweede gele kaart. “Die tweede gele kaart was nogal licht gegeven”, vonden ze bij Nijlen. Ook Thompson is er tegen Woluwe-Zaventem niet bij. Of dat geen problemen geeft voor de selectie?

“We zijn gegroeid in de breedte en hebben wel wat achter de hand om dit soort ongemakken op te vangen. Als je onze bank bekijkt, zie je allemaal evenwaardi­ge spelers. De trainer heeft het moeilijk om keuzes te maken. Wij moeten alles positief inschatten”, besloot Pinxten.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Willem Brouwers met Maarten Swolfs van Pelt in de rug. Brouwers bezorgde Nijlen kort voor tijd de drie punten.
FOTO JEFFREY GAENS Willem Brouwers met Maarten Swolfs van Pelt in de rug. Brouwers bezorgde Nijlen kort voor tijd de drie punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium