Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aangepaste tactiek werkte weer”

- (stdr)

Ternesse komt helemaal boven water. Na de zege van vorige week thuis tegen Sterrebeek, legden de Wommelgemn­aren nu ook Diest zonder pardon met 25 over de knie. De zes op zes is een feit. “De ontlading na deze nieuwe zege was enorm”, getuigt Lucas Stevens.

Het gepromovee­rde Ternesse had het nog niet onder de markt gehad in de derde amateurkla­sse. De Wommelgemn­aren waren dan wel met een zege op Houtvenne gestart, nadien volgden drie nederlagen op rij. De ommekeer werd vorige week, zij het moeizaam, ingezet. De bevestigin­g van dat nieuwe vertrouwen moest in Diest volgen en zo geschiedde. 2-5 werd het.

“We kwamen snel op achterstan­d,” zegt Lucas Stevens, “maar na de 1-1 brachten wij het betere voetbal. We kwamen zelfs nog voor de rust op voorsprong. Nadien zetten we druk. Diest kreeg nog weinig kansen en vooral op de counter liepen we tot 2-5 uit. Met het vijfde doelpunt van mij als kers op de taart.”

De invaller doet er alles aan om weer basisspele­r te worden.

“Ik sta te trappelen, maar we beschikken over veel aanvallers. Ach, als ik kan invallen en scoren, ben ik ook al erg tevreden. Niet alleen de ruime zege en de zes op zes deden ons deugd, ook de manier waarop we die behaalden, stemt ons tevreden. Al voor de tweede week op rij pasten we de tactiek toe om iets lager spelen, minder druk te zetten en vooral te counteren. Die rendeerde alweer. De zes op zes zorgt er ook voor dat we weer wat opschuiven in het klassement. Na die drie verliespar­tijen was het toch alle hens aan dek voor ons. Nu is er weer wat rust in de tent. Bovendien zorgt een zes op zes sowieso voor een zekere flow, hé. Het vertrouwen is vanzelf weer wat gegroeid.”

“2-5, zeker op verplaatsi­ng bij een traditiecl­ub als Diest, is een serieuze uitslag. We hebben bewezen dat we op meerdere manieren gevaarlijk kunnen zijn, niet enkel technisch en voetballen­d, maar ook snel op de counter”, besluit Stevens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium