Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegenstand­er kwam zelden over eigen helft”

- FREDDY KOOPMAN

Kontich slikte op eigen veld een zure nederlaag tegen Witgoor Dessel. De thuisploeg domineerde heel de wedstrijd, maar morste met kansen en zag de bezoekers twee doelpunten uit twee kansen puren. Op de koop toe werd een late gelijkmake­r om onbekende reden afgekeurd. “Onze tegenstand­er kwam zelden over de eigen helft en won echt op een diefje”, sprak Kontichcoa­ch Wes De Ceuster geïrriteer­d.

“De eerste twintig minuten was het zoeken, omdat enkele jongens uit positie liepen en we niet scherp genoeg reageerden bij balverlies”, opende De Ceuster, die De Bakker zag falen voor doel, terwijl Witgoor onverwacht op voorsprong kwam. “De nodige pressing na de achterstan­d leverde gelukkig snel de gelijkmake­r op. Tijdens de rust stuurde ik bij en de ploeg gaf heel de tweede helft vol gas. Helaas was de laatste voorzet niet goed of werden er foute keuzes gemaakt.”

Witgoor maakte wel de juiste keuze via Blockx, die de wedstrijd in een beslissend­e plooi legde. “Onze tegenstand­er vormde een goed geheel met stevige

boenkers, maar kwam zelden over de eigen helft en won echt op een diefje”, meent De Ceuster. “Het was zuur dat we door veel pech en een gebrek aan efficienti­e totaal onverdiend onderuit gingen.”

Over het afgekeurde doelpunt van De Cock was De Ceuster duidelijk. “Die goal werd totaal onterecht afgekeurd, want Sucu stond met de rug naar de doelman en kon de keeper die onder de bal door ging dus onmogelijk hinderen”, meende De Ceuster.

“Hoe dan ook, ik kan niemand iets verwijten. Alle truitjes waren kletsnat, maar de bal wilde er niet in, waardoor onze beloning ontbrak”, besloot een ontgoochel­de De Ceuster.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kontichspe­ler Glen De Cock (rechts), wiens late gelijkmake­r om onbekende reden werd afgekeurd, snelt naar Anton Blockx toe.
FOTO TOM GOYVAERTS Kontichspe­ler Glen De Cock (rechts), wiens late gelijkmake­r om onbekende reden werd afgekeurd, snelt naar Anton Blockx toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium