Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op geen enkel moment in de problemen gekomen”

- WALTER PEERSMANS

Ranst heeft zijn misstap van vorige week tegen Burcht meteen rechtgezet. Rode lantaarn Mariaburg werd het kind van de rekening: 40.

“We wonnen meer dan verdiend”, zegt middenveld­er Nick Beenens van Ranst. “Mariaburg kwam op geen enkel moment in de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut zetten we de tegenstrev­er onder druk en we hadden het voordeel dat we al na zeven minuten de score openden. Voordat we met 2-0 gingen rusten, hadden we nog twee keer tegen het doelhout gemikt. In de tweede helft kwam onze voorsprong nooit in gevaar en in de laatste tien minuten konden we de cijfers zelfs verdubbele­n.”

En zo had Ranst meteen zijn revanche beet na de misser tegen Burcht. “Het deed deugd om nog eens te winnen”, zegt Beenens. “Vorige week kenden we een offday. Toen dacht iedereen op voorhand dat we gingen winnen, maar die nonchalanc­e werd afgestraft.”

Tegen Mariaburg speelde Ranst wel met het mes tussen de tanden. “We hebben 90 minuten karakter getoond en dat leverde ons een verdiende overwinnin­g op.”

Strenge Achtergael

In het verliezend­e kamp was aanvoerder Michael Achtergael van Mariaburg streng in zijn oordeel. “Het verschil met vorige week (toen Mariaburg Walem

met 2-2 in bedwang hield,

red.) was enorm groot”, zegt hij. “De meesten raakten verstijfd na onze vroege achterstan­d. Nochtans had ik onze ploeg elke week progressie zien boeken, maar tegen Ranst was dat niet het geval. We spelen met een heel jong team. Die gasten maken foutjes en moeten nog veel leren. Dat moeten we blijven beseffen”, besluit Achtergael.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Gilles Curtoud van Ranst (achteraan) tracht Michael Achtergael van Mariaburg van de bal te zetten.
FOTO KOEN FASSEUR Gilles Curtoud van Ranst (achteraan) tracht Michael Achtergael van Mariaburg van de bal te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium