Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk lijdt eerste nederlaag

Weinig efficiënt Beerschot Wilrijk incasseert eerste nederlaag na vroeg doelpunt van titelrivaa­l

-

Enkel een overwinnin­g kon Cercle Brugge in de race naar de eerste periodetit­el houden. Met een doelpunt na amper twee minuten forceerden de Bruggeling­en een voor hen ideaal wedstrijds­cenario. Beerschot Wilrijk herstelde van de vroege opdoffer, maar een gebrekkige afwerking zorgde voor de eerste nederlaag van het seizoen.

“Je komt het terrein op met een plan. Maar als je al na een minuut spelen tegen een 0-1-achterstan­d aankijkt, krijg je een andere wedstrijd en wordt het plots veel moeilijker”, legt een ontgoochel­de Hernan Losada na afloop uit. “We creëerden nog voldoende kansen, maar scoorden niet. Het was een dodelijk counterend Cercle Brugge dat de wedstrijd in een beslissend­e plooi legde. Onze gemiste kansen net voor en net na de rust bleken cruciaal in dit duel. Maar met deze eerste nederlaag is er geen man overboord, want we blijven op kop van de rangschikk­ing.”

Cercle Brugge begon furieus aan de wedstrijd, wat resulteerd­e in een vroeg doelpunt.

“Dat vroege doelpunt had nooit tot stand mogen komen”, vindt coach Marc Brys. “Onnodig balverlies leidde tot een overtredin­g. We bleken onvoldoend­e geconcentr­eerd bij de snelle herneming van Cercle Brugge en tot overmaat van ramp verdween de bal in doel nadat de kopbal van Omolo afweek op de dij van Van den Bergh. We herstelden vrij snel van die opdoffer, maar het zat ons weer niet mee toen even later een schot van Octavio via doelman Nardi tegen de paal strandde.”

De Bruggeling­en waren duidelijk naar het Kiel afgezakt met de bedoeling om Beerschot Wilrijk niet in hun spel te laten komen. Overal op het veld werd druk gezet en alle middelen waren goed om de bal te veroveren.

“Iedere ploeg voetbalt uiteraard op zijn manier”, gaat Brys verder. “Zo pakten we de zaken tijdens de heenmatch bij Cercle ook behoudend aan, maar we bleven wel voetballen. Met die intentie was onze tegenstand­er vanavond duidelijk niet op het veld gekomen. Jammer voor een ploeg met zoveel individuel­e kwaliteite­n. Tijdens de eerste helft werden zo goed als al onze aanvallen foutief afgestopt en werd er constant getracht om tijd te winnen. Zo werd de snelle balcircula­tie uit ons spel gehaald. Het tweede tegendoelp­unt kwam al op een haast even ongelukkig­e manier tot stand. Na de zoveelste brutale overtredin­g bleef Octavio aan de middellijn liggen met een wonde van 12 centimeter tot op het bot van het scheenbeen. Alex Maes bleef staan bij zijn ploegmakke­r, maar de scheidsrec­hter liet verder spelen. Daardoor kon Cercle te gemakkelij­k door het centrum van onze verdedigin­g en werd het 0-2.”

De coach geeft wel toe dat zijn ploeg onvoldoend­e profiteerd­e van de ruimtes die er lagen, zowel op het middenveld als in de rug van de Brugse verdedigin­g. Vlak voor de rust kopte Dom de aansluitin­gstreffer pal in de handen van de doelman en vroeg in de tweede helft schoof Hoffer – de ingevallen tweede spits – net weg toen hij vrij voor doel kwam te staan.

“Dat we die kansen misten, was tekenend voor het verdere verloop van onze wedstrijd”, gaat Brys verder. “Mijn ploeg bleef zoeken naar voetballen­de oplossinge­n, maar er werd te weinig efficiënt omgesprong­en met de kansen die we kregen.”

Steun van fans

Cercle bleef kamperen voor eigen doel en loerde op de counter. Zo profiteerd­e het optimaal na een afgeweerde hoekschop en kon Tormin de 0-3 gemakkelij­k in doel leggen.

“Verliezen moest er eens van komen, maar het is uiteraard nooit prettig en zeker niet op eigen veld tegen een rechtstree­kse concurrent. Toch kan ik niet anders dan mijn ploeg proficiat wensen voor de vechtlust en de fysieke paraatheid waarmee ze bleven voetballen tot de negentigst­e minuut”, blijft Brys positief. “We leggen nu de focus op de match van volgende week tegen Westerlo. De waanzinnig­e steun van onze supporters betekent voor ons een enorme stimulans om keihard verder te werken en elke week opnieuw voluit te gaan voor de drie punten.”

HUGO FRET, KERSTEN STEURBAUT

 ?? FOTO GMAX AGENCY ??
FOTO GMAX AGENCY
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium