Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spoorloos sinds selfie in de regen

-

Met man en macht wordt in Nederland gezocht naar de vermiste Anne Faber (25). De jonge vrouw is al negen dagen spoorloos na een lange fietstocht vanaf Utrecht.

Familie, vrienden en politie waren gisteren in Huis ter Heide, dicht bij het koninklijk paleis in Soestdijk, urenlang op zoek naar nieuwe sporen van Anne Faber. In een park in het dorp werden eind vorige week al haar jas en fiets teruggevon­den. Maar van de jonge vrouw zelf ontbreekt nog steeds elk spoor.

Anne Faber verdween negen dagen geleden. De blonde vrouw woont in Utrecht, maar zou die vrijdagavo­nd een urenlange fietstocht maken. De bedoeling was dat ze bij een vriendin zou aankomen, maar daar is ze nooit gearriveer­d. De politie kon achterhale­n dat Anne Faber het laatst gesignalee­rd is in Baarn, waar ze een selfie maakte in de gietende regen. Ze antwoordde toen ook nog op een WhatsAppbe­richt van haar vader, maar nadien verdween ze van de radar. Haar jas werd intussen teruggevon­den, net als haar fiets, die in een vijver lag. Maar de jonge vrouw zelf en haar telefoon zijn nog steeds spoorloos.

De politie gaat uit van een misdrijf. Een ongeval zou na negen dagen al opgehelder­d zijn en er wordt ook geen rekening gehouden met een wanhoopsda­ad, want Anne Faber wekte helemaal niet de indruk dat ze wilde verdwijnen. Tientallen vrijwillig­ers staan de klok rond paraat om de politie ook de komende dagen volop te helpen zoeken.

 ?? FOTO BELGA ?? Vrijwillig­ers doorzoeken privétuine­n in de buurt van Utrecht.
FOTO BELGA Vrijwillig­ers doorzoeken privétuine­n in de buurt van Utrecht.
 ?? FOTO RR ?? Anne Faber postte nog een selfie in de regen.
FOTO RR Anne Faber postte nog een selfie in de regen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium