Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fellaini enkele weken out

Lukaku heeft nog waterkans op Cyprus, maar krijgt in principe rust

-

Manchester Unitedmana­ger José Mourinho heeft zaterdag Portugees vloekend naar Bosnië België gekeken. Marouane Fellaini blesseerde zich op het modderveld in Sarajevo aan de knie en is enkele weken buiten strijd. Zijn ploegmaat Romelu Lukaku trainde gisteren individuee­l na een enkelbless­ure, maar de kans is klein dat bondscoach Roberto Martinez hem morgen opstelt tegen Cyprus.

b

Hinkend, met een beker pasta onder de arm, verliet Marouane Fellaini zaterdagav­ond het Grbavica-stadion in Sarajevo. Na een halfuur blesseerde de middenveld­er zich aan de linkerknie en moest hij vervangen worden door Leander Dendoncker. Van de ontregelde organisati­e bij de Belgen maakte Bosnië gebruik om twee keer te scoren.

Aanvankeli­jk werd gevreesd voor schade aan de buitenste knieband en een langdurige onbeschikb­aarheid van de middenveld­er. Maar gisteren bracht een scan aan het licht dat alleen de binnenste band is geraakt en dat Fellaini ‘slechts’ een paar weken aan de kant staat. De Belgische teamdokter­s lichtten gisteren de medische staf van Manchester United in, vandaag meldt Marouane Fellaini zich terug bij zijn club. Voor zijn revalidati­e keert hij mogelijk terug naar België.

De blessure van Fellaini komt ongelegen voor United omdat manager José Mourinho ook al Paul Pogba mist. Als vervanger van de Fransman scoorde Fellaini twee keer in de wedstrijd tegen Crystal Palace.

Bovendien kampt ook die andere United-Belg in vorm, Romelu Lukaku, met een blessure. De spits bracht zijn enkelbless­ure weliswaar mee van zijn club, maar probeert bij

de nationale ploeg weer fit te geraken.

Met Witsel en Batshuayi?

Gisteren trainde Lukaku individuee­l op het veld. Hij maakt nog een waterkans om morgen tegen Cyprus te spelen, maar de verwachtin­g is dat bondscoach Roberto Martinez het risico niet zal nemen. Al was het maar om Manchester United na de blessure van Fellaini niet nog verder in last te brengen. Voor de interlands zei Mourinho dat het Martinez’ beslissing zal zijn om Fellaini en Lukaku te gebruiken. De Spanjaard wil het vertrouwen van de Portugees beslist niet beschamen.

De vervanger van Fellaini tegen Cyprus is logischerw­ijze Axel Witsel, die terugkeert uit schorsing. Michy Batshuayi scoorde in Bosnië en zou morgen opnieuw in de spits kunnen starten.

BART LAGAE

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium