Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik schaamde me zo dat ik niet durfde te juichen”

-

Net in de wedstrijd waarin hij Jan Ceulemans als recordinte­rnational bijhaalde, kreeg Jan Vertonghen een goal op zijn pet en scoorde hij zijn achtste voor de nationale ploeg.

Onder applaus van staf en ploegmaats nam Jan Vertonghen

b zaterdagav­ond plaats in de spelersbus in Sarajevo. Omdat hij na alle plichtpleg­ingen als laatste het aftandse stadion van Zeljeznica­r had verlaten en de bus was opgestapt. Maar ook omdat hij het eindelijk heeft geflikt: Jan Ceulemans bijgehaald als recordinte­rnational van de Rode Duivels. Morgen in het Koning Boudewijns­tadion moet het zijn feestje worden. De Tottenhamv­erdediger wordt voor de aftrap tegen Cyprus in de bloemetjes gezet door de voetbalbon­d.

“Ik hoop dat het niet te veel om dat record gaat, maar vooral om de viering van de kwalificat­ie”, zegt Vertonghen. “Want sinds we ons ticket naar Rusland op zak hebben, hebben we nog niet thuis gespeeld. We willen er een feest van maken. Natuurlijk zal het voor mij ook een bijzonder moment zijn. Ik weet dat er van alles is voorbereid, maar ik weet niet wat. Ik ga proberen ervan te genieten en laat het vooral op me afkomen. ”

Kapiteinsb­and

Voor de gelegenhei­d had Eden Hazard hem de kapiteinsb­and aangeboden in Bosnië-Herzegovin­a. Maar Vertonghen bedankte voor de eer. “Het was heel vriendelij­k van Eden en het siert hem dat hij dat gebaar stelde. Maar ik ben een speler van het team en Eden is onze aanvoerder, dus ik heb niet de ambitie de band over te nemen. Ik wilde gewoon mijn wedstrijde­n spelen zoals de vorige 95 keer.”

Dan zal Vertonghen wel moeten proberen minder op te vallen dan hij in Sarajevo deed. Bij de 2-1 ging hij onder een verre uittrap van de Bosnische doelman door. En hij scoorde zelf aan de tweede paal de 2-3. “Het was een wedstrijd met veel emoties die me om verschille­nde redenen zal bijblijven. Mijn fout bij de tegengoal was een verkeerde inschattin­g. Het zag er heel stom uit. Ik twijfelde wat ik zou doen, naar voren koppen of naar achteren. Het gevolg was dat ik mijn evenwicht verloor en onder de bal doorging. Daarna probeerde ik zo snel mogelijk weer in de wedstrijd te komen. Toen ik scoorde, schaamde ik me nog zo voor mijn fout dat ik niet durfde te juichen.”

Hazard: “Ik ga zijn record breken”

“Jan zal die match nooit vergeten”, zei Eden Hazard. “Hij heeft het record, maar ik ga het breken. Als hij stopt, doe ik nog voort.” (lacht) BART LAGAE

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium