Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PROXIMUS LEAGUE 10E SPEELDAG “Ik zit met een dubbel gevoel”

Amper 24jarige interimcoa­ch Will Still leidt Pallieters naar gelijkspel tegen Tubeke

-

Drie dagen na het vertrek van Fred Vanderbies­t bleef Lierse op het eigen Lisp steken op een 11 gelijkspel in het degradatie­duel met Tubeke. Met de amper 24jarige Will Still als T1 op de bank vochten de Pallieters na een achterstan­d terug.

Een sombere herfstnami­ddag in een karig bezet Lisp was het decor voor het treffen tussen Lierse en Tubeke. Nochtans geen banaal onderonsje, want de rode lantaarn en de dreiging van amateurvoe­tbal stonden op het spel. Maar na negentig minuten was de conclusie dat beide teams geen stap verder waren geraakt. En dus was het evenmin onlogisch dat interimcoa­ch Will Still achteraf op twee gedachten hinkte.

“Ik zit met een dubbel gevoel”, geeft hij aan. “Enerzijds ben ik blij met dat ene puntje, nadat we de voorbije matchen telkens kansloos met 4-0 en 2-0 verloren. Maar anderzijds leeft toch ook het gevoel dat er hier een driepunter inzat. Nog een bal tegen de lat, misschien een strafschop­fout op Yagan... Het zijn de details die ons niet meezitten, maar dat is eigen aan de positie waar we staan.”

Met zijn 1-1 gelijkspel kon Lierse alvast de rode lantaarn weghouden van het Lisp. Al was niet alles rozengeur en maneschijn twee dagen na het vertrek van Fred Vanderbies­t.

“De tijd was heel kort”, vertelt Still. “We hebben geprobeerd om een compact blok te vormen en van daaruit te prikken. In de eerste helft lukte dat niet te best. Stonden we te laag en deden we het niet goed. Na de pauze stak er meer tempo in ons spel en niet toevallig brachten we Tubeke juist dan in de problemen. Kijk, voor mij waren de reactie van de spelersgro­ep en de gedurige steun van de supporters zaken om mee te nemen. We zullen hier samen uit moeten geraken.”

Nog geen nieuwe trainer

En gaat dat met Will Still aan het roer gebeuren? De prille twintiger moest gisteren het antwoord schuldig blijven.

“Dat weet ik niet. Ik heb mijn job tegen Tubeke met plezier gedaan, maar het is aan de club om te oordelen. Zolang er geen nieuwe coach is, zal ik er alles aan doen om de groep in ideale omstandigh­eden naar de match tegen Union te brengen.”

Ook Lierse zelf hield de trainerskw­estie gisteren nog in beraad. De volgende opdracht staat pas volgende maandagavo­nd op het programma, dus er is geen haast bij.

“De groep krijgt twee dagen vrijaf en hervat woensdag”, geeft Roel Rymen tekst en uitleg. “Dat geeft ons de tijd om een aantal dingen af te wegen. Will Still heeft zeker kwaliteite­n en ligt goed bij de spelers. We zullen dus geen overhaaste beslissing­en nemen in de eventuele zoektocht naar een nieuwe coach.”

KURT GULDENTOPS

Will Still (interimcoa­ch Lierse) ‘‘Zolang er geen nieuwe coach is, zal ik er alles aan doen om de groep in ideale omstandigh­eden naar de volgende match te brengen.’’

 ?? FOTO BELGA ?? Weymans houdt Allach weg van de bal.
FOTO BELGA Weymans houdt Allach weg van de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium