Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Enkel de zege ontbrak nog”

Jari De Busser (17) maakt verdienste­lijk debuut

- (kugu)

Een lichte blessure bij Nathan Goris bracht gisteren de amper zeventienj­arige Jari De Busser tussen de palen bij Lierse. De jonge goalie leverde een best wel bevredigen­d debuut af en bespaarde zijn team na rust een erg zure namiddag. “En toch kan ik niet helemaal tevreden zijn”, klinkt het.

“Ja, ik ben blij dat ik geen fouten maakte, maar ik had graag met een zege terug richting kleedkamer getrokken”, zegt De Busser. “Die hadden we echt wel nodig. Het zou ons opnieuw op de rails gezet hebben.”

Een verdiend punt voor Lierse na een degradatie­duel die naam waardig. Maar het had allemaal veel erger kunnen zijn, indien De Busser na rust zijn team niet overeind had gehouden op een poging van Florent Stevance.

“Ach, al bij al kreeg ik niet veel werk op te knappen en dan moet je soms wat geluk hebben bij die ene cruciale fase”, minimalise­ert De Busser. “Ik zag de voorzet komen en besefte dat de enige manier om een goal af te wen den me in de schietbaan van Stevance gooien was. Gelukkig schoot hij tegen me aan. Dan voel je je groeien.”

Van enige nervositei­t had de jonge Jari De Busser enkel in de eerste helft wat last. “Ik wist pas 45 minuten voor aanvang dat ik zou spelen en dat bezorgde me wel wat zenuwen. Maar na enkele tussenkoms­ten steeg de adrenaline. Zeker toen de supporters mijn naam scandeerde­n. Of ik hoop om maandag op bezoek bij Union tussen de palen te staan? Ik ben pas zeventien. Het is aan de coach om dat te beslissen. Kiest die voor Goris, dan zal ik de eerste supporter van Nathan zijn. Ik wil vooral dat Lierse uit dit dal geraakt. Al de rest is bijzaak.”

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium