Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke keer loopt er wel iets mis”

Westerlo geeft al voor vierde keer dit seizoen punten uit handen in slotfase

-

Voor de vierde keer dit seizoen heeft Westerlo in de slotfase met punten gemorst. De Kemphanen leken in Leuven een gelijkspel over de streep te trekken, maar na een foutje in de 89e minuut blijft de puntenbak opnieuw leeg. “Een scenario dat zich al een heel seizoen herhaalt”, vloekt Wouter Corstjens.

“Ik verlies liever met 5-0 van een ploeg die veel beter is dan dat we – zoals vanavond – de punten weggeven.” De frustratie zat zondag hoog bij coach Vedran Pelic na de vierde nederlaag van het seizoen. We kunnen de Bosniër wel begrijpen. Westerlo verdiende aan Den Dreef zeker niet te verliezen. Een gelijkspel na een evenwichti­ge wedstrijd, daar had iedereen mee kunnen leven.

Oud-Heverlee Leuven had met twintig doelpunten voor de wedstrijd al de beste aanval, maar de Leuvenaars beten zondagavon­d de tanden stuk op de Westelse organisati­e. Koen Persoons zette Koen Van Langendonc­k in de eerste minuten nog wel aan het werk, maar daarna was het lang wachten op gevaar van de thuisploeg. “Ons blok stond goed”, weet Pelic. “Maar na zo’n mokerslag in de 89e mi- nuut koop je daar niets mee.”

Pelic had zijn pionnen inderdaad goed neergezet, maar de laatste details krijgt hij er niet ingeslepen.

“Dat is het verhaal van dit seizoen. Onze organisati­e staat goed, maar iedere wedstrijd maken we wel een paar foutjes die we moeten bekopen met een tegendoelp­unt”, stelt aanvoerder Wouter Corstjens vast. “Één keer hebben we een uitgespeel­de goal tegen gekregen. De goal van Christophe Bertjens woensdag tegen Union, een mooi uitgespeel­de aanval vanaf het middenveld. Bij alle andere tegengoals geven we de tegenstand­er wel ergens een duwtje in de rug. Een slechte voorzet die we niet goed wegwerken, een speler die zijn mannetje niet volgt, een klutsbal die voor de verkeerde voeten belandt... Elke keer

loopt er wel iets mis.”

Kater

Ook zondagavon­d in Leuven dus. Voor rust kwam Koen Van Langendonc­k nog goed weg nadat hij onder een voorzet ging, maar na de pauze werden twee Westelse foutjes wel afgestraft. Bij de 1-0 werd Esteban Casagolda niets in de weg gelegd om de rebound op een schot van Nikola Storm binnen te knikken, in de slotfase passeerde het leer een bos van Westerlosp­elers voor de Spaanse Uruguayaan zijn tweede van de avond hoog in doel knalde: 2-1. Westerlo knock-out tegen het canvas.

“Puur een gebrek aan concentrat­ie”, vloekt Corstjens. “We hebben 89 minuten hard gewerkt om hier een punt uit de brand te slepen, maar in de slotfase zijn we niet bij de les. Weer niet. Als ploeg moeten we beseffen dat een wedstrijd negentig minuten duurt. De match is pas gedaan als de scheidsrec­hter de wedstrijd heeft afgefloten, de coach had het ons voor de wedstrijd nog op het hart gedrukt. Het is immers niet de eerste keer dat we in de slotfase ten onder gaan.”

De balans na tien speeldagen oogt zwaar. In de laatste tien minuten verloor Westerlo dit seizoen al zes punten. Op de openingssp­eeldag gaf Westerlo tegen Cercle Brugge een gelijkspel uit handen, tegen Tubeke en op Beerschot Wilrijk kostte het de Kemphanen al twee keer de zege. En nu Leuven. Je zou zomaar nog kunnen meedoen voor de periodetit­el. Nu moet Westerlo na nul op zes tegen Union en OHL weer naar achteren kijken. Pelic: “Ons herpakken tegen Beerschot Wilrijk? De week is nog lang. Laat ons eerst deze kater verwerken.”