Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier geniet ik dubbel van”

Centrale verdediger Christof Mertens leidt MariaterHe­ide mee naar eerste zege

- WALTER PEERSMANS

Na zes wedstrijde­n met één gelijkspel en vijf nederlagen is de eerste winst voor MariaterHe­ide een feit. Centrale verdediger Christof Mertens was enorm blij met de eerste winst én met zijn treffer.

“Onze eerste overwinnin­g is eindelijk binnen”, genoot Mertens na. “Bij de rust hadden we eigenlijk al met 7-0 voor kunnen staan. Schoten kwam er voor de rust niet aan te pas en wij hielden achteraan alles heel goed gesloten. Al was de voorsprong van 4-0 op zich al ruim voldoende. Winnen deed me al veel plezier, maar ik scoorde bovendien de tweede treffer en daar genoot ik dubbel van. Als verdediger krijg ik niet vaak die kans. Dit keer gebeurde dat wel en dan mag je daar wel van genieten.”

Mertens zag Schoten na de pauze wel met een andere tactiek uit de kleedkamer komen. “In plaats van met twee, gingen ze met drie spitsen spelen. Wij teerden toen op onze kwaliteite­n, toonden ons collectief stevig en dat bleek uiteindeli­jk voldoende voor onze eerste winst.”

Mertens hoopt nu dat zijn team definitief vertrokken is. “Wij spelen de volgende weken tegen teams die in het klassement in onze buurt staan. We moeten ons puntentota­al dus kunnen opdrijven. Volgend weekend trekken we met veel vertrouwen naar Ekeren-Donk.”

Schoten: “Voor rust in de vernieling gespeeld”

Yves Samoy, trainer van Schoten, was ongelukkig na het verlies. “Wij begonnen nochtans goed en waren de eerste tien minuten baas, maar we vergaten te scoren. Daarna werden we in de vernieling gespeeld.”

“Na rust pakten we het tactisch anders aan. We kwamen wel twee keer dichterbij, maar het onheil was voor de rust al definitief geschied. We mochten niet verliezen, maar de concurrent­en blijven nog altijd in onze buurt. Tijd om vanaf volgende week zeker punten te oogsten”, besluit Samoy.

 ?? FOTO KOEN
FASSEUR ?? Yves Dalle (rechts) probeert Kris De Roy van Schoten de bal te ontfutsele­n.
FOTO KOEN FASSEUR Yves Dalle (rechts) probeert Kris De Roy van Schoten de bal te ontfutsele­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium