Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De score valt toch wat hoog uit”

Proost Lierse doet goed mee, maar lijdt zwaar verlies bij kampioen

- (gf)

Proost Lierse speelde een verdienste­lijke wedstrijd tegen kampioen HalleGooik. Toch konden de Lierenaars zware cijfers niet ontlopen en werden ze met 51cijfers terug richting Lier gestuurd. “Al vind ik die uitslag wel wat overdreven. Het is alsof we niet mee hebben gedaan. Maar dat is zeker niet waar”, stak coach Bart Schapmans zijn spelers een hart onder de riem.

“We hebben de landskampi­oen toch achttien minuten van een doelpunt kunnen houden”, sprak coach Bart Schapmans ietwat trots. “En we hebben zelf toch een zevental mooie kansen bij elkaar kunnen voetballen. Nee, de 5-1 vind ik zeker wat overdreven. Dan lijkt het wel alsof we niet hebben meegedaan, maar dat is zeker niet waar.”

Leerde de coach eigenlijk iets bij na de voor Proost Lierse klassieke nederlaag tegen Halle-Gooik? “Dat is zeker, dat ik nog zaken opsteek na zo'n verliesbeu­rt. De goede punten heb ik er al uitgelicht, maar ik vind wel dat we zakelijker moeten worden. Daarmee bedoel ik dat we ons toch zeer behoorlijk­e spel in doelpunten moeten omzetten. Daar schort het ons nog aan, we moeten onszelf meer gaan belonen. Want voetballen­d doen we het goed.”

En nu op naar de volgende wedstrijd, met een goed resultaat? “Te beginnen thuis tegen Jette. Ja, we moeten onszelf onder druk durven zetten en mikken naar een 9 op 9. Enkel op die manier kan je van een fraaie start spreken”, besluit coach Bart Schapmans zeer strijdvaar­dig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium