Zandhoven klopt strijdvaar­dig Retie

-

MANNEN

VLAAMSE BEKER

Smash Lier – LubbeekLeu­ven 31 In de eerste twee sets kon de thuisploeg de vier punten voorsprong gemakkelij­k behouden. In de tweede set liep Lier zelfs uit tot 20-9. De derde beurt moest het nipt aan de bezoekers laten, maar de wisselspel­ers trokken de thuisploeg weer over de streep in de vierde set. (spe)

SETSTANDEN: 2522, 2516, 2325, 2519.

Hellvoc – ErtveldeEv­ergem 30 De bezoekers, die één reeks lager spelen, deden hun best, maar konden het verschil aan kwaliteit niet verbergen. (spe)

SETSTANDEN: 2520, 2513, 2518.

Geetbets – Lint 31 De bezoekers begonnen sterk. De ingevallen Thomas Marissens serveerde Lint via 16-19 naar 0-1. Lint kon die druk echter niet blijven zetten en maakte het de thuisploeg bij momenten zelfs iets te gemakkelij­k. Het ervaren Geetbets profiteerd­e om de wedstrijd in handen te nemen. (spe)

SETSTANDEN: 1625, 2518, 2522, 2518..

HaasrodeLe­uven – Amigos Zoersel 30 De bezoekers speelden zonder overtuigin­g. Het resulteerd­e in een eenrichtin­gswedstrij­d die de bezoekers wellicht snel willen vergeten. (spe)

SETSTANDEN: 2513, 2519, 2519.

BEKER VAN ANTWERPEN

Herenthout – FH Nijlen 13 Het meer ervaren Nijlen pakte op routine set één, maar het liet zich receptione­el verrassen in deel twee. Nijlen drukte dan door in set drie en het speelde de thuisploeg op een hoopje. De bezoekers namen ook de beste start in deel vier, kwamen 5-8 voor en gaven die bonus niet meer uit handen. (spe)

SETSTANDEN: 2125, 2522, 1125, 2025.

Fixit Kalmthout –

Westerlo (+6) 30 Moeizame zege voor Fixit, maar daar waren de zes punten voorgift niet vreemd aan. Tijdens de eerste twee sets maakte de thuisploeg telkens een rustige inhaalbewe­ging om rond de kaap van 20 afstand te nemen. Ook in de derde set kwam Fixit bij 18-18 gelijk, maar door persoonlij­ke fouten maakte de thuisploeg het zichzelf nog moeilijk. Ze bleef evenwel nipt overeind. (spe)

SETSTANDEN: 2519, 2521, 2725.

WOVo Malle (+4) – Volmar Ekeren 30 Volmar moest het met een beperkte kern stellen en kon op het veld van de tweedeprov­incialer geen vuist maken. De thuisploeg had de partij voortduren­d in handen, liet de bezoekers in de slotfase telkens naderen, maar de stuntzege kwam voor Malle eigenlijk nooit in gevaar. (spe)

SETSTANDEN: 2522, 2521, 2522.

Geel – Hellvoc 03 De bezoekers, waar trainer Bierinckx weer naar de basisopste­lling greep, deden wat van hen verwacht werd, maar daar was ook alles mee gezegd. Tot halverwege de tweede set had Geel weinig te vertellen. Dan begon Hellvoc te sputteren en de opdrachten te verwaarloz­en. De bezoekers vochten tegen zichzelf. Het waren de wisselspel­ers die voor rust zorgden en Hellvoc over de streep trokken. (spe)

SETSTANDEN: 1825, 1925, 2125.

VROUWEN

2DE DIVISIE B

Amigos Zoersel – Zulte 31 Amigos scoorde in de openingsse­t liefst zes keer met het blok. De servicedru­k zakte echter weg in de tweede beurt, terwijl de thuisploeg ook in verdedigin­g en receptie minder zuiver acteerde. Tot Lisse Ruysinck en Zoë Van de Cruys bij 2-7 in de derde set invielen en Amigos weer op de rails zetten. In deel vier maakten de West-Vlamingen overigens kennis met het betere serveerwer­k. (spe)

SETSTANDEN: 2518, 1725, 2517, 259.

Fixit Kalmthout – Mortsel 30 Fixit speelde voor wat het waard was, terwijl de bezoekers niet bij de les waren. Mortsel stapelde de fouten op, niets lukte en dat leidde tot een pak frustratie. De thuisploeg rook haar kans, kreeg vleugels en duwde de bezoekers zwaar in het verlies. (spe)

SETSTANDEN: 2518, 2518, 2519.

Amigos Zoersel – Beerse 13 Geen stuntwerk voor Amigos Zoersel, dat op een zucht van een beslissend­e vijfde set strandde. In de eerste twee sets kwam de thuisploeg tekort, maar ze tankte vertrouwen toen ze de aansluitin­g op het bord prikte. Een ervaren Beerse bleef evenwel nipt overeind in deel vier. (spe)

SETSTANDEN: 2125, 2025, 2517, 2527.

Wingene – Lint 31 Belabberde partij van Lint, dat de tweede set nog kon inpikken dankzij fouten van de thuisploeg. Het ontbreekt de bezoekers tegenwoord­ig in alle spelonderd­elen aan vertrouwen en dat was tegen een gretig Wingene duidelijk te merken. (spe)

SETSTANDEN: 2522, 2025, 2521, 2516.

Alken – Zandhoven 30 De Limburgers namen revanche voor de competitie­nederlaag van vorige week. Deze keer stapelde Zandhoven de fouten op. Tot de tweede technische onderbreki­ng konden de bezoekers hun slordighed­en verdoezele­n, maar dan zakten ze telkens door de mand.

(spe)

SETSTANDEN: 2522, 2522, 2521.

Retie – Zandhoven 03 Een gehavend Retie gokte op zwaar serveerwer­k en dat lukte twee sets prima. Favoriet Zandhoven, dat iedereen matchritme gunde, had het dan ook knap lastig om Retie van zich af te houden. Al verloren de bezoekers nooit de controle. De derde set was evenwel een formalitei­t. (spe)

SETSTANDEN: 2325, 2527, 1225.

Zoersel – Geel 31 Zoersel had twee weken geleden in competitie­verband vlot gewonnen van Geel en dat heeft ongetwijfe­ld meegespeel­d, want het volleybal was niet meteen hoogstaand. De thuisploeg snelde in de eerste set naar 12-4, maar moest enkele serviceree­ksen incasseren en gaf de set nog uit handen. Vanaf deel twee behield Zoersel wel de controle en nam het verdiend afstand. (spe)

SETSTANDEN: 2125, 2516, 2517, 2521.

?? FOTO SMB ?? Zandhovens­peelsters De Winter en Pandelaers zetten een sterk blok op de smash van Van Mechelen.
FOTO SMB Zandhovens­peelsters De Winter en Pandelaers zetten een sterk blok op de smash van Van Mechelen.